Úvod Aplikácie Aplikácia Google Mapy dostáva veľkú aktualizáciu. WiFi režim a lepšia offline navigácia

Aplikácia Google Mapy dostáva veľkú aktualizáciu. WiFi režim a lepšia offline navigácia

2

Spoločnosť Google si pre používateľov aplikácie Google Mapy pripravila podstatnú aktualizáciu. Tá príde vhod hlavne teraz, v období letných dovoleniek a cestovania.

Navigácie sú na cestách dôležitým spoločníkom. Vďaka nim sa bezpečne a s pokojom dopravíme do cieľa, nájdeme dôležité miesta alebo kontakty. Google Mapy v poslednej aktualizácii získali takzvaný WiFi režim.

Po jeho zapnutí bude aplikácia pracovať len s dátami z WiFi pripojenia. Ak sa od prístupového miesta vzdialite a signál stratíte, aplikácia začne pracovať s dátami o miestach, ktoré ste si stiahli do zariadenia. Ide tak o rozšírenie offline režimu.

google_mapy

Ten taktiež prešiel inováciou. Po novom si konkrétnu oblasť môžete stiahnuť nie len do internej pamäte smartfónu, ale aj na pamäťovú microSD kartu. Používanie mobilných dát sa v zahraničí neoplatí, keďže je často spájané s neúprosnými roamingovými poplatkami operátorov. Vďaka podpore pre microSD karty si môžete uložiť oveľa viac mapových podkladov, pre ktoré by inak v internej pamäti zariadenia nemuselo byť miesto.

Šírenie aktualizácie je v plnom prúde a možno už dobehla aj vás. Skontrolujte si aktualizácie v obchode Google Play.