Úvod Smartphony Aktualizácie Aktualizácia na Android 7.0 Nougat dobehne Samsung Galaxy Note7 v najbližších týždňoch

Aktualizácia na Android 7.0 Nougat dobehne Samsung Galaxy Note7 v najbližších týždňoch

0

Mnohí predpovedali, že Samsung Galaxy Note7 príde s predinštalovaným Androidom v najnovšej verzii 7.0 Nougat, no opak bol pravdou. Galaxy Note7 od výroby disponuje Androidom Marshmallow. 

Môže za to hlavne skoré predstavenie, ktoré sa konalo už 2. augusta. Zariadenia z Galaxy Note línie si vždy odbili premiéru až v septembri. V auguste jednoducho nebol Android 7.0 Nougat ešte uvoľnený. Prvým smartfónom s touto verziou Androidu bude LG V20, ktorého čaká oficiálne odhalenie 6. septembra.

Potencionálni záujemcovia ale nemusia byť sklamaní. Priamo výrobca potvrdil, že aktualizácia na Android 7.0 Nougat dorazí pre Galaxy Note7 už v najbližších týždňoch, presnejšie v priebehu dvoch-troch mesiacov. Napriek optimistickým vyhliadkam sa netreba radovať predčasne. Samsung vypúšťa update postupne naprieč krajinami a zo začiatku môže byť dostupnosť obmedzená kvôli skúšobnej prevádzke.

galaxy note7

Ak sa update v niektorej z menších krajín osvedčí, Samsung ho zverejní v globálnom meradle. Ak si Galaxy Note7 zadovážite prostredníctvom operátora, ide o ďalšie obmedzenie, ktoré môže doručenie aktualizačného balíčka zdržať. Skôr či neskôr ale dobehne každého.