Úvod Aplikácie Android 7.0 Nougat zobrazí informáciu o počasí v notifikačnej lište

Android 7.0 Nougat zobrazí informáciu o počasí v notifikačnej lište

0

Nová verzia operačného systému Android 7.0 Nougat so sebou prinesie rad vylepšení, ale aj príjemných funkčných detailov. Jeden z nich sa týka informácií v notifikačnej lište.

Android 7.0 Nougat je doslova za rohom, pričom oficiálne uvedenie je naplánované na začiatok septembra. Táto inovovaná verzia bude disponovať prispôsobiteľnými položkami rýchlych nastavení v notifikačnej lište.

Vývojári budú mať vôbec po prvýkrát možnosť tvoriť oficiálne podporovaný obsah, ktorý sa bude týkať panela oznámení a pridružených rýchlych nastavení. To znamená, že do rozhrania oznamovacieho panela si budeme môcť pridať rôzne rýchle nastavenia a možno aj iné položky.

Jedno z nich si odbilo predčasný štart a už sa nachádza v obchode Google Play. Ide o rozšírenie počasia, ktoré disponuje až 14-timi rôznymi ikonami. Po jeho inštalácii sa nám v zariadení s OS Android 7.0 Nougat objaví informácia o aktuálnom počasí v menu rýchlych nastavení po stiahnutí notifikačnej lišty. Okrem ikoniek môžete zmeniť interval aktualizácie poveternostných údajov, ako aj jednotky.

nougat

Už teraz sme zvedaví, s čím všetkým kreatívni vývojári prídu. Priestor na zobrazovanie množstva rôznych informácií je veľký. Nižšie nájdete aj odkaz do obchodu Google Play, no pripomíname, že pre použitie danej aplikácie musíte vlastniť zariadenie, ktoré beží na OS Android vo verzii 7.0 Nougat. Jedinou možnosťou je momentálne použitie vývojárskej verzie Androidu 7.0 Nougat.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.florianisme.weatherquicktile“]