Úvod Výrobcovia Samsung Experti z DisplayMate: Samsung Galaxy Note7 má najlepší displej zo všetkých smartfónov

Experti z DisplayMate: Samsung Galaxy Note7 má najlepší displej zo všetkých smartfónov

7

Experti z DisplayMate sú dobre známi pre svoje komplexné a detailné testy, ktoré určujú kvalitu displejov a iných zobrazovacích technológií. Diagnostická spoločnosť patrí k svetovým technologickým lídrom.

Je jasné, že pozornosti expertov neunikol najnovší Samsung Galaxy Note7, ktorého displej podrobili dôkladnej analýze. Z ich zistenia vyplýva, že tento, ešte stále čerstvý phablet disponuje najlepším displejom zo všetkých súčasných smartfónov.

Samsung si už dlhodobo z tohto štandardu odnáša ocenenia. V roku 2014 to bol Galaxy S5, v zápätí Galaxy Note 4 a spomenúť tiež môžeme Galaxy S6. Galaxy Note7 tak prekonal aj Galaxy S7, ktorý titul najlepšieho displeja držal doteraz.

Podľa prezidenta DisplayMate, Raymonda Soneira, má Galaxy Note7 tak kvalitný displej, že pôsobí až futuristicky. Skúmanie ukazuje, že tento displej prekonal takmer vo všetkých testovaných parametroch Galaxy S7 aj Galaxy Note5. Jas 1000 nitov hovorí o najjasnejšom displeji vôbec a to isté platí aj o úrovni zrkadlenia displeja. Hodnota 4,6 % je jednou z najnižších, s akými výskumníci prišli do styku pri svojich meraniach.

galaxy_note7

Úskalím smartfónov, či skôr ich displejov, je použiteľnosť, resp. čitateľnosť na priamom slnku. Aj v tomto prípade pokrokový phablet z dielne kórejského giganta vyhráva a patrí medzi najlepších. OLED displeje boli v minulosti kritizované nie len za ekonomicky nákladnejšiu výrobu, ale aj za farebnú nepresnosť či iné rušivé zobrazovacie elementy. To už neplatí a OLED displeje sa rútia dopredu nezastaviteľnou rýchlosťou.

Pokiaľ vás analýza displeja phabletu Galaxy Note7 zaujíma a chcete vedieť viac, naozaj detailnú a pre laika zrejme až veľmi odbornú správu z testovania nájdete na stránke DisplayMate na: http://displaymate.com/Galaxy_Note7.