Spoločnosť ZTE aktuálne predstavila nový smartfón, ktorý bude bojovať o priazeň vo vysoko konkurenčnej strednej triede. Príťažlivý dizajn dopĺňajú schopné parametre a ešte schopnejšia cena.

Ako sme si už pri niektorých produktoch ZTE všimli, výrobca sa rád inšpiruje pri iPhone zariadeniach spoločnosti Apple. Kovové telo s mierne skosenými hranami na prednej strane obopína zahnuté 2.5D sklo.

Smartfón ZTE Small Fresh 4 disponuje 5,2-palcovým FHD 1080p displejom, o pohon sa stará octa-core MediaTek MT6753 s taktom 1,5 GHz, multitasking bude zvládať 2 GB kapacita operačnej pamäte RAM a dáta uložíte do 16 GB internej pamäte. Prípadnú nedostatočnú kapacitu navýšite prostredníctvom microSD kariet.

Fotoaparáty majú 13 Mpx a 5 Mpx, zaujímavosťou v tejto triede je použitie snímača odtlačkov prstov a nechýba 2450 mAh batéria. Pracovať budete s používateľským prostredím MiFavor 3.5, ktoré beží pod taktovkou Androidu 6.0 Marshmallow. Svoju rolu na trhu určite zohrá 4G konektivita a hybridný slot pre dvojicu SIM kariet.

Small Fresh 4

Smartfón ZTE Small Fresh 4 sa začne predávať v domovskej Číne 26. júla za približne 163 dolárov. Dobrou správou je, že toto zariadenie by malo byť po vzore predošlých generácií dostupné tiež na medzinárodných trhoch, čiže aj v Európe. Medzinárodná verzia ale dostane označenie Blade X.