Minuloročná generácia Xiaomi Mi 5

Nadchádzajúci mesiac august bude poriadne rušný. Nielen, že sa dočkáme predstavenia očakávaného phabletu Galaxy Note7, poriadne vysoko sa chystá zarúbať tiež Xiaomi.

Na čínskej sociálnej sieti sa tak, ako niekoľkokrát v minulosti, objavili ďalšie indície o novom vlajkovom smartfóne, ktorý by mal byť predstavený práve v auguste.

Asi najzaujímavejšie pôsobí informácia o fotoaparáte zatiaľ neznámeho zariadenia. Ten by mal byť rovnaký, ako v prípade smartfónu Galaxy S7. Pôjde teda o senzor Samsung ISOCELL S5K2L1 alebo Sony IMX260. Samsung Galaxy S7 je označovaný ako smartfón s najlepším fotoaparátom vôbec. Keď k tomuto snímaču pridáme aj systém štvor-osovej stabilizácie z modelu Mi5, tešiť sa rozhodne môžeme na veľmi kvalitné zábery.

xiaomi

Novú vlajkovú loď s logom Xiaomi bude poháňať inovovaný čipset Snapdragon 821. Ten si už našiel miesto v smartfóne ASUS ZenFone 3 Deluxe a do vienka ho dostane aj chystaný Nexus od HTC. Vzhľadom na predošlé zverejnené informácie by sme odhadovali, že pôjde o druhú generáciu modelu Mi Note 2.

Dnešné správy ale hovorila o 5,5 palcovom OLED displeji s FHD 1080p rozlíšením, pričom Mi Note 2 má byť vybavený väčším, 5,7 palcovým displejom. Či ide o nepresnosť alebo Xiaomi plánuje uviesť na trh viac zariadení sa dozvieme až v auguste.

Zaujímavo určite vyzerá tiež 3700 mAh batéria s technológiou rýchleho nabíjania, snímač odtlačkov prstov alebo pamäťová konfigurácia v režime 4 GB RAM / 32 GB ROM alebo 6 GB RAM / 64 GB ROM. Chýbať nebude používateľské prostredie MIUI 8.

Napriek neoficiálnym informáciám sme si istí jednou vecou. Nový top smartfón od Xiaomi bude určite lacnejší ako ten od Samsungu.