Úvod Zaujímavosti Xiaomi Redmi Pro používa OLED displej, ktorý však nevyrobil Samsung ale domáci...

Xiaomi Redmi Pro používa OLED displej, ktorý však nevyrobil Samsung ale domáci čínski výrobcovia

2

Len nedávno predstavený Xiaomi Redmi Pro opäť ponúka nadštandardnú výbavu voči jeho predajnej cene. Xiaomi zostalo verné svojej politike a dnes sme sa navyše dozvedeli jednu zaujímavosť.

Xiaomi Redmi Pro je vybavený 5,5-palcovým OLED displejom s FHD 1080p rozlíšením a kontrastným pomerom 60000:1. Vzhľadom na cenovku, ktorá začína nad 200 eurami, výrobca siahol po OLED displeji, ktoré sú tradične drahšie, ako klasické LCD panely.

95 % trhu s OLED displejmi pokrýva kórejský výrobca Samsung. Toto dominantné postavenie mu dáva veľkú trhovú výhodu, nehovoriac o tvorbe cien. Vzhľadom na trhové pokrytie sa všetci domnievali, že OLED displej spoločnosti Xiaomi dodal Samsung.

redmi pro

Xiaomi sa ale obrátilo na domácich výrobcov, spoločnosti EverDisplay a BOE. Prvá menovaná je primárnym dodávateľom OLED displejov a výrobca BOE je pripravený mu pomôcť v prípade väčšieho počtu objednávok od Xiaomi.

Tieto spoločnosti si za OLED displeje vypýtajú menej peňazí, ako Samsung. Aj vďaka tomu sa zrejme podarilo cenu smartfónu Xiaomi Redmi Pro položiť nižšie.