Predstaviteľ spoločnosti Xiaomi, ktorý má na starosti styk s médiami potvrdil, že spoločnosť plánuje 27. júla 2016 usporiadať tlačové podujatie, na ktorom predstaví rovno dva nové produkty.

O aké produkty ide samozrejme nevieme, no Xiaomi zverejnilo jednu indíciu. Názov prvého produktu sa bude skladať z troch symbolov a názov toho druhého z piatich symbolov.

Čo sa týka prvého produktu, pokojne by mohlo ísť o Redmi 4, resp. Note 4. (v čínštine 红米). Ako druhý produkt by určite mnohí označili nový vlajkový model Mi Note 2, poprípade Mi Pro. Ten má byť ale predstavený neskôr, niekedy v auguste alebo v septembri, ako lacnejšia konkurencia modelu Galaxy Note7.

Informácia o podujatí na čínskej sociálnej sieti Weibo. Autorom príspevku je riaditeľ pre komunikáciu s médiami spoločnosti Xiaomi

Päť symbolov by sedelo na vôbec prvý notebook z dielne tohto čínskeho giganta (v čínštine 小米笔记本). O tomto notebooku v podstate nevieme skoro nič. Na trh by mali prísť tri varianty, počnúc 12,5 palcovým, 13,3 palcovým a klasickým 15,6 palcovým. Posledný menovaný však dorazí na trh až po menších modeloch, ktoré majú prednosť.

xiaomi-notebook-1

Na verejnosti sa objavila tiež v podstate jediná, relatívne kvalitná fotografia tohto notebooku. Svojim výzorom pripomína MacBook od Apple, no podobný dizajnový jazyk pri svojich notebookoch už používa množstvo iných konvenčných výrobcov.

Inovovaný smartfón Redmi Note 4 by mal dostať kovové telo s prémiovejšou lesklou povrchovou úpravou, výkonný čipset Helio X20 a dokonca duálne prevedenie fotoaparátu.

Alleged-Xiaomi-Redmi-Note-4-leaks

Čo si na nás Xiaomi prichystalo sa dozvieme za necelé dva týždne. Určite to však bude niečo zaujímavé a cenovo dostupnejšie.