Cez víkend sme vás informovali, že spoločnosť Xiaomi plánuje 27. júla usporiadať tlačové podujatie, na ktorom predstaví rovno dva nové produkty.

Indície smerovali nielen na 4. generáciu smartfónu Redmi Note, ale aj vôbec prvý notebook, ktorý by mal výrobca Xiaomi vyprodukovať. Práve týchto zariadení sa týkajú najnovšie zverejnené informácie, ktoré hovoria o ich parametroch. Tie prezradili produkčné balenia.

Fotografia balenia pri smartfóne Redmi Note 4 jasne hovorí o použití čipsetu Helio X20, 5,5-palcovom displeji, 3 GB operačnej pamäte RAM a až 64 GB internom úložisku. Spomenúť musíme 13 Mpx a 5 Mpx fotoaparáty a hlavne veľkú 4100 mAh batériu. Xiaomi Redmi Note 4 by mal dostať prémiovejšiu povrchovú úpravu kovového tela. Špekulácie o dvojitom fotoaparáte sa zatiaľ nepotvrdili, aj keď ich naznačujú skôr zverejnené snímky.

Redmi Note 4
© Weibo

Xiaomi notebook dostane do výbavy 14 nm procesory Intel línie Skylake. Štítok balenia konkrétne hovorí o procesore Core i7-6500U s taktom 2,5 – 2,6 GHz a funkciou Turbo, ktorá pracovnú frekvenciu posunie až na 3,1 GHz. Všimnúť si môžeme použitie 8 GB kapacity RAM alebo konektora USB typ C. Predstavené by mali byť tri rôzne veľkosti notebooku.

© benchlife.info
© benchlife.info
© benchlife.info
© benchlife.info

Operačný systém daného notebooku je zatiaľ zahalený tajomstvom. Pôvodne sa hovorilo o niektorej z distribúcií Linuxu, no očakávať môžeme aj použitie systému Windows 10. Spoločnosť Xiaomi by po Windows 10 nesiahla po prvýkrát. Výrobca má totižto vo svojom portfóliu smartfón Xiaomi Mi4 a tablet MiPad 2 vo verziách s OS Windows 10.