Úvod Novinky Xiaomi Mi Notebook Air oficiálne: Prvý laptop Xiaomi stojí len 490 EUR!

Xiaomi Mi Notebook Air oficiálne: Prvý laptop Xiaomi stojí len 490 EUR!

4
Čínsky výrobca smartfónov, Xiaomi, dnes predstavil jeho vôbec prvý notebook veľmi podobný tomu, ktorý vyrába Apple.

Čínsky gigant na dnešnej tlačovej konferencii predstavil niekoľko noviniek, medzi nimi nový Redmi Pro a Mi Notebook Air. Znie vám tento názov povedome? Presne o to sa Xiaomi snažil.

Notebook bude dostupný hneď v dvoch veľkostiach, 13,3 a 12,5 palcoch a ponúkne Windows 10, Full HD displej, kovovú konštrukciu, nabíjanie cez USB C a dva USB porty. Nechýba ani veľká klávesnica s podsvietenými klávesami. Xiaomi spolu s notebookom predstavil aj „Xiaomi Sync,“ softvér, ktorý bude na notebookoch predinštalovaný. Vďaka nemu ho budete vedieť automaticky odomknúť len za pomoci Mi Band 2.

minotebook2

Ceny začínajú na 3 599 čínskych jüanoch, čo je v prepočte 490 EUR za 12,5-palcový model. Vlajkový model s väčším, 13,3-palcovým displejom stojí 4 999 čínskych jüanov, teda približne 681 EUR. Samozrejme, tieto ceny platia pre čínsky trh, cena určená pre vývoz môže byť vyššia. Čo sa dostupnosti týka, predávať sa začnú už 2. augusta (ehm, Samsung, ehm).

minotebook3

Pod kapotou sa nachádza procesor Intel Core i5, 8 GB DDR4 RAM a 256 GB PCIe SSD s ďalším SSD slotom pre neskoršie rozšírenie. Ak by ste na notebooku chceli hrať hry, k dispozícii budete mať dedikovanú grafickú kartu Nvidia GeForce 940MX. Čo sa veľkosti týka, notebook je veľký 306,9 mm x 210,9 mm x 14,8 mm a váži len 1,28 kg.

Menší z modelov ponúka Intel Core M3 procesor, integrovanú grafickú kartu, 4 GB RAM a 128 GB SSD.

Ako je už pri Xiaomi zvykom, svoje produkty často prirovnáva k tým od Apple. Príkladom môže ísť aj nový Mi Notebook Air, ktorý je podľa Xiaomi o 13 percent tenší než Macbook Air a o 11 percent menší (vďaka 5,56 mm hrubému rámiku).

Bude zaujímavé sledovať, ako sa notebookom bude dariť v benchmarkových testoch. Xiaomi si svoju reputáciu postavil hlavne na tom, že za dobrý peniaz ponúka kvalitne spracovaný a výkonný produkt. Veríme teda, že to isté bude platiť aj o ich dvoch novinkách.