Úvod Výrobcovia Google Mužovi vadilo, že ho sleduje Google. Rozhodol sa pre radikálnu pomstu!

Mužovi vadilo, že ho sleduje Google. Rozhodol sa pre radikálnu pomstu!

Polícia v meste Mountain View mala plné ruky práce. Podarilo sa jej zatknúť muža podozrivého z trestného činu útokov na majetok Google.

1
android marshmallow
© glob3trotters.com

Google v posledných týždňoch čelil vážnym útokom je jeho spoločnosť. Podozrivý muž sa rozhodol, že sa spoločnosti pomstí za to, že ho sleduje. Útoky rozdelil do niekoľkých vĺn. Na presný priebeh upozornil server PCWorld.

Prvý útok sa mal udiať ešte 19. mája v noci, keď sa mal podozrivý pokúsiť podpáliť auto využívané pre snímkovanie pre službu Google Maps. Pokúsil sa o to zápalnými fľašami (známe ako Molotovové koktejly). Plán mu však nevyšiel, fľaše sa totiž od auta odrazili.

Druhý útok prebehol 4. júna, keď sa páchateľ rozhodol strieľať na budovu. Polícia pri bližšej obhliadke našla päť dier v oknách a okenných rámoch budovy.

Tretí útok nastal 10. júna, keď sa mužovi podarilo podpáliť jedno zo samojazdiacich áut Google striekacou pištoľou naplnenou neznámou kvapalinou. Polícia vozidlo opisuje ako malé, samojazdiace auto spoločnosti Google. Pravdepodobne teda ide o model nižšie na fotografii.

© wired.com
© wired.com

Chytila ho ochranka Google

Nakoniec, 30. júna už zakročila aj ochranka Google, keď v areáli zbadala podozrivo sa správajúce šedé SUV, ktoré na kamerových záznamoch videli aj pri predošlých troch útokoch. Muža v aute zastavili a predviedli na miestnu policajnú stanicu.

V ňom sedel 30-ročný muž, ktorý spolu so sebou viezol zbraň a valcovitý predmet, o ktorom tvrdil, že je cvičným terčom. Analýza pyrotechnikov však preukázala, že ide o nedokončenú bombu. Dôvodom útokov malo byť presvedčenie muža o tom, že ho Google sledoval, čo ho nahnevalo.

Muž sa nakoniec priznal k všetkým útokom a teraz mu hrozí odňatie slobody na 5 až 20 rokov.