Úvod Zariadenia Telefón od Pepsi je tu! 3000 mAh batéria, 13 Mpx foťák a...

Telefón od Pepsi je tu! 3000 mAh batéria, 13 Mpx foťák a Full HD displej za takto nízku cenu!

0

Pred niekoľkými mesiacmi sme vás informovali o tom, že výrobca obľúbených nápojov Pepsi plánuje vkročiť aj do sveta technológií so svojím vlastným smartfónom. Mesiace ubehli, zariadenie Pepsi P1S je na svete a nevyzerá vôbec zle!

Novinka od Pepsi je už dokonca aj v predaji v populárnom čínskom e-shope Gearbest.com s naozaj ľudovou cenovkou 87,50 EUR. Tá bude aktuálna až do 11. augusta.

Čo môže jedináčik Pepsi P1S ponúknuť?

Ak máte predsudky, že výrobca nápojov predsa nemôže mať kvalitný telefón, budete možno prekvapení. Pepsi P1S ponúka elegantné telo, ktorého „čelo“ vypĺňa 5,5-palcový displejFull HD rozlíšením a 2.5D krycím sklom. Nechýba snímač odtlačkov prsta na zadnej strane a dvojica fotoaparátov. Telo drží pokope kovový rám, ktorý obopína všetky 4 hrany zariadenia.

Primárny fotoaparát disponuje veľmi slušným 13 Mpx rozlíšením s bleskom, zatiaľ čo jeho selfie súrodenec na prednej strane má 5 Mpx. Začína to celkom sľubne, no nie?

pepsi1

„Pod kapotou“ Pepsi P1S je ukrytý osemjadrový procesor MTK6592 s taktom jadier 1,7 GHz. Tomu asistuje operačná pamäť RAM, ktorá bola v tomto prípade vybavená 2 GB. Zabudnúť nesmiene ani na 16 GB pamäť pre užívateľa, ktorú je možné ďalej rozšíriť pomocou MicroSD karty až do 64 GB a samozrejme ani na grafický procesor Mali450-MP4.

Nič by sme však nemohli používať bez dôležitej batérie, ktorá tu dostala do vienka veľmi pekných 3000 mAh. Čo sa týka softvérovej stránky, tú má na starosti Android 5.1 Lollipop.

Znie to celkom fajn, čo poviete? Mínusový bod však pripisujeme chabej LTE konektivite. Pepsi P1S totiž podporuje len 1800/2600 MHz pásma, čo predstavuje značné obmedzenia pri surfovaní v 4G sieti našich operátorov.

Zobraziť kompletné informácie