Úvod Zariadenia Tablety Nadupaný tablet s OS Windows 10 a Android 5.1 v jednom. 2K...

Nadupaný tablet s OS Windows 10 a Android 5.1 v jednom. 2K displej a priaznivá cena

3

Už aj v segmente tabletov sa dostáva do popredia čínska konkurencia. Tú neodrádza ani stagnácia v tomto segmente, čo sa jej môže v budúcnosti oplatiť.

Kým napríklad Dell ukončil produkciu Venue tabletov a končí aj s ich aktualizáciami, na trhu sa objavujú iné a často funkčnejšie možnosti. Príkladom je tablet Chuwi Hi12, ktorý ponúka rovno dva operačné systémy v rámci funkcie dual boot.

Pracovať môžete s operačným systémom Windows 10, alebo s OS Android 5.1 Lollipop. Pri zapínaní tabletu si jednoducho prostredníctvom tlačidiel hlasitosti vyberiete, ktorý chcete aktuálne používať. Chod dvoch operačných systémov si vyžaduje poriadny hardvérový základ.

chuwi Hi12

Obsah vám sprostredkuje IPS displej s optimálnou veľkosťou 12 palcov a s jemným 2K rozlíšením na úrovni 2160 x 1440 pixelov. O výkon sa bude starať 64 bitový quad-core procesor Intel X5 Z8300 s ôsmou generáciou grafického čipu Intel HD Graphics, ktorému sekunduje 4 GB kapacita operačnej pamäte RAM. Dáta uložíte do 64 GB eMMC internej pamäte. Fotoaparáty majú len 5 Mpx / 2 Mpx, no fotografovanie s tabletom býva skôr výnimočnou záležitosťou, ako bežnou praxou. Zaujímavejšia je ale batéria s kapacitou až 11000 mAh (8 hod. nepretržitá výdrž).

chuwi_hi12

Výrobca tablet vybavil USB 3.0, USB 2.0 a microUSB konektivitou, nezabudol ani na slot pre pamäťovú kartu (do 128 GB) a samozrejmosťou je WiFi pripojenie. Pre pripojenie k externej obrazovke alebo televízoru poslúži micro HDMI port.

chuwi Hi12

Ak by sme tablet hľadali v porovnávači cien Heureka.sk, objaví sa nám cenovka necelých 350 EUR. Internetový predajca TomTop ponúka tablet Chuwi HI12 s cenou približne 215 EUR. Tablet vám bude po objednaní doručený v priebehu 7 – 20 dní pri voľbe bezplatnej expedície. Pri prioritnom doručovaní bude u vás doma behom 3 – 6 dní, pripraviť si ale budete musieť takmer 47 EUR navyše. V tomto prípade sa teda oplatí skôr počkať. Čo sa týka napájania, predajca samozrejme myslel na globálnu dostupnosť. Pri objednaní si môžete vybrať typ adaptéru, ktorý je štandardizovaný pre Európu. Záujemcovia z USA si vyberú ten svoj a podobne tak aj obyvatelia Veľkej Británie.

Ak vás tablet zaujal, navštívte stránku predajcu, kde nájdete kompletné informácie, dôležité detaily, ako aj sprievodné fotografie.

Zobraziť tablet Chuwi Hi12