Úvod Zaujímavosti Superbook premení váš Android smartfón na notebook len za 99 dolárov

Superbook premení váš Android smartfón na notebook len za 99 dolárov

0
superbook

O premenu smartfónu na notebook sa už pokúšalo niekoľko výrobcov. Môžeme menovať napríklad Asus PadFone alebo Motorola Atrix. Aj keď je samotný koncept vynikajúci, žiaľ, komerčného úspechu sa tieto projekty nedočkali. To sa bude snažiť zmeniť nové zariadenie s názvom Superbook.

Tím, ktorý stojí za Andromium OS (Android desktop projekt), možno tento nepriaznivý trend zvráti a ponúkne komerčne úspešné zariadenie.

Superbook je v podstate prázdny notebook, ktorý sa po pripojení vášho Android smartfónu premení na Android zariadenie. Mobil pripojíte pomocou microUSB, ale aj nového USB-C kábla.

Softvérové požiadavky pre túto premenu sú minimálne. Stačí mať na mobile nainštalovaný Android 5.0 a vyššie, stiahnuť si Andromium aplikáciu z Google Play, napojiť mobil na Superbook cez USB kábel a zázrak je na svete. Vaše zariadenie má väčší displej a OS podobný tomu desktopovému.

Displej Superbooku má 11,6 palca so slabším rozlíšením 1366×768, nechýba ani trackpad s podporou multitouch a krásny dizajn. Podľa oficiálnych špecifikácií Superbook vydrží viac ako 8 hodín a dokonca aj nabíja váš Android smartfón, keď je pripojený.

Andromium podporuje na Google Play milióny aplikácií, vrátane špecifických Superbook aplikácií, ktoré využívajú potenciál myšky a klávesnice.

Podporuje skoro každý Android smartfón

Pravdepodobne dôležitým faktom, ktorý odlišuje tento projekt od ostatných neúspešných, je, že Superbook podporuje prakticky každé zariadenie s Androidom 5.0 a vyššie.

Cenovka je tiež veľmi nízka – 99 dolárov. Superbook zatiaľ nie je komerčne dostupný a čoskoro začne svoju cestu na Kickstarteri. Ak ste ale nedočkaví, môžete sa prihlásiť na oficiálnej stránke, aby ste medzi prvými získali prístup k projektu.

Ako to platí s každým Kickstarter projektom, budeme robiť závery, až keď sa finálny produkt dostane k zákazníkom. Toto nie je prvý projekt, ktorý sa snažil Andromium dostať na trh. Ich 35-dolárovému dock projektu sa však nepodarilo vyzbierať 100 tisíc dolárov.

Predpovedáte tomuto projektu úspech? Kúpili by ste si takýto notebook za 99 dolárov?