Úvod Udalosti Nová vlajková loď Sony Xperia bude predstavená na podujatí IFA 2016. Čo...

Nová vlajková loď Sony Xperia bude predstavená na podujatí IFA 2016. Čo môžeme očakávať?

6

O existencii nového vlajkového smartfónu z dielne výrobcu Sony Mobile sme sa dozvedeli vďaka niekoľkým uniknutým fotografiám. Zároveň sme sa dnes dozvedeli pár nových informácií.

Spoločnosť Sony Mobile si naplánovala tlačovú konferenciu, ktorá sa bude konať na technologickom veľtrhu IFA 2016. Ten štartuje začiatkom septembra v nemeckom Berlíne. Aj keď spoločnosť o konkrétnom zariadení, ktoré bude predstavené neinformovala, je viac ako jasné, že sa bude jednať práve o novú vlajkovú loď.

Sony Xperia s modelovým označením F8331 ponúkne tradičný hranatý dizajn, ktorý však predsa len prešiel drobnými inováciami. Tie sú badateľné hlavne na zadnej strane v rámci hlbšieho umiestnenia fotoaparátu s LED bleskom a senzorovou výbavou pod ním.

Nová Sony Xperia by mala disponovať zadným a predným foto snímačom, ktoré ponúknu schopnosť natáčania videa v 4K rozlíšení. Išlo by tak o vôbec prvý smartfón na svete s dvojicou 4K fotoaparátov. Podľa dohadov bude mať displej štandardné FHD 1080p rozlíšenie, no o veľkosti uhlopriečky zatiaľ nevieme nič. Napájanie a prenos dát bude mať na starosti USB konektor typu C.

xperia

Informácie o čispete sú zatiaľ zahalené tajomstvom. Už teraz sa ale môžeme domnievať, že výrobca siahne po vzore ostatných výrobcov a ich high-end modelov po minimálne 4 GB kapacite RAM a jednom z high-end čipsetov z dielne výrobcu Qualcomm alebo MediaTek.

Či nová Sony Xperia vzbudí u potencionálnych zákazníkov záujem je vo hviezdach. Súčasným modelom konkurenčná trhová situácia v predajoch príliš neprospela.