Úvod Smartphony Aktualizácie Sony Xperia M4 Aqua získava aktualizáciu na Android 6.0.1 Marshmallow

Sony Xperia M4 Aqua získava aktualizáciu na Android 6.0.1 Marshmallow

3
Android Marshmallow

Smartfón Sony Xperia M4 Aqua bol, resp. stále je obľúbený a pomerne rozšírený smartfón aj v našich končinách. Jeho majiteľov určite poteší nadchádzajúca správa.

Tá hovorí, že toto zariadenie aktuálne dostáva aktualizáciu na Android 6.0.1 Marshmallow. Update sa už začal šíriť minulý týždeň, bol však určený hlavne pre americký trh a zariadenia z portfólia kanadského operátora Rogers.

Podľa najnovších informácií sa aktualizácia začala šíriť aj na medzinárodnej úrovni, pričom sa týka verzie s jedným slotom pre SIM kartu, ako aj modelu s Dual SIM funkcionalitou. Aktualizáciu dostáva tiež model Xperia M5. Tá je však stále obmedzená dostupnosťou len pre niektoré modely a jej globálne šírenie očakávame v najbližších týždňoch.

Xperia M4 Aqua

Napriek tomu, že sa update pre Xperia M4 Aqua už šíri, treba byť trpezlivý. Aktualizačné balíčky sa doručujú v dávkach a prednosť dostanú nebrandované zariadenia pred tými od operátorov. Nový Android so sebou prinesie hlavne zlepšenie výkonu a optimalizácie, úsporný režim Doze, nové funkcie používateľského prostredia alebo kontextové vyhľadávanie Google On Tap.