Spoločnosť LG sa podľa správ kórejských médií uchýlila k personálnej reštrukturalizácii vo svojej mobilnej divízii. Dôvodom je vlajková loď, smartfón LG G5, ktorý ani zďaleka nenaplnil očakávania.

Vývoj, výrobu, marketing, predaj a vo všeobecnosti celú stratégiu produktov mobilnej divízie LG prevezmú nový manažéri, resp. tým súčasným boli udelené nové pozície. Predstavitelia si od tohto konania sľubujú, že personálne zmeny prinesú „nový impulz“ v mobilnom segmente a lepšiu konkurencieschopnosť ma mobilnom trhu.

Pod veľké personálne zmeny sa podpísal smartfón LG G5. Napriek revolučnému modulárnemu príslušenstvu, skvelému fotoaparátu a iným parametrom, nezaujal spotrebiteľov. Podľa predstaviteľov je LG G5 dobrý smartfón, no nie tak dobrý, aby dokázal súťažiť na trhu s Apple alebo Samsung smartfónmi. Jeho cena je pritom nižšia ako vlajkové lode spomínaných dvoch spoločností.

Zástupca spoločnosti LG pre miestne médium KoreaTimes povedal, že smartfón LG G5 zatiaľ negeneruje žiadne zisky. Z toho sa dá jednoznačne usúdiť, že LG G5 má žalostné predaje a tržby z predaja ešte stále pokrývajú náklady na výrobu, vývoj a ďalšie aspekty spojené s produkciou tohto zariadenia.

© redakcia
© redakcia

LG G5 si vyslúžilo kritiku za inak podarené modulárne príslušenstvo „LG Friends“. Kritika smerovala na jeho cenu, ktorá je poriadne vysoká. Spoločnosť LG dúfa, že modulárne možnosti tohto zariadenia uchvátia vývojárov tretích strán, ktorí by mohli pre spoločnosť navrhnúť nové, funkčnejšie a cenovo dostupnejšie príslušenstvo.

Kórejský gigant LG patril v minulosti medzi najväčších výrobcov Android zariadení na svete. V posledných rokoch však výrazne zaostáva a predbehli ho napríklad čínski výrobcovia, v podobe spoločností Huawei, Xiaomi alebo dokonca Oppo.