Úvod Výrobcovia Samsung Samsung ponechá hlavné sídlo v Londýne aj napriek Brexitu

Samsung ponechá hlavné sídlo v Londýne aj napriek Brexitu

0

Aj keď bude ešte pár rokov trvať, kým Veľká Británia vyrieši všetky formality a oficiálne opustí Európsku úniu, niekoľko spoločností už teraz začalo zvažovať opustenie Londýna.

Niektoré firmy uvažujú nad odchodom do iných významných metropolí, ako sú Paríž alebo Frankfurt. O Samsungu sa hneď po výsledkoch Brexitu začalo špekulovať, že medzi prvými opustí Britániu a presunie svoje hlavné sídlo z Chertsey, blízko Londýna, do krajín ako Holandsko, Nemecko alebo Poľsko.

Avšak správy z rána tvrdia, že Samsung Electronics neplánuje presunúť ich európsku prevádzku z Británie. Finančné média z Južnej Kórey citujú nemenovaného výkonného riaditeľa, ktorý potvrdil, že zachovanie aktuálnej lokality je oficiálnym stanoviskom firmy. Nemenovaný riaditeľ Samsungu zrejme usúdil, že Brexit neovplyvní firmu tak, ako konkurenciu. Ako to už teraz funguje v mnohých krajinách EÚ, Samsung prispôsobuje svoje produkty individuálne pre tieto regióny. Každopádne oficiálne prehlásenie na túto situáciu Samsung ešte nezverejnil.

Prevádzka Samsungu v Británii je obmedzená len na predaje a marketing, keďže Samsung nemá výrobné linky v Británii, ale v Poľsku kvôli nižším nákladom.

Aj keď sa zdá, že Samsung teraz zamietol všetky špekulácie ohľadom odchodu z Británie, správy zo včera uvádzajú, že spoločnosť minulý rok znížila počet zamestnancov o viac ako 17 tisíc po celom svete, hlavne v Číne, Európe, Južnej Amerike, ale aj domovskej Južnej Kórei.

Napriek tomu Samsung počas fiškálneho roku zamestnal až neuveriteľných 325 677 ľudí, prevažne na miestach ako juhovýchodná Ázia a Japonsko.