Úvod Výrobcovia Samsung Samsungu sa darí, Galaxy S7 mu zabezpečil najlepší štvrťrok za posledné 2...

Samsungu sa darí, Galaxy S7 mu zabezpečil najlepší štvrťrok za posledné 2 roky

0

Mnohí poprední analytici očakávajú, že druhý kvartál tohto roka bude pre juhokórejského giganta mimoriadne úspešný. Na svedomí to vraj majú dve verzie súčasnej vlajkovej lode, o ktoré je veľký záujem zo strany spotrebiteľov po celom svete.

Ako vyplýva z prieskumu 16-tich odborníkov, Samsung si vraj za posledné tri mesiace pripísal na účet operačný profit v hodnote približne 6,8 miliardy amerických dolárov. Viac dokázal zarobiť až pred viac ako dvomi rokmi počas prvého štvrťroku 2014, kedy jeho profit dosiahol sumu 7,4 miliardy dolárov. Informoval spravodajský web Reuters.

Medziročný nárast profitu (oproti druhému štvrťroku 2015) by sa tak mal pohybovať okolo 13-tich percent, čo je skutočne slušná pozitívna zmena. Skvelý obchodný výsledok má na svedomí populárny Android smartfón Galaxy S7 a väčšia verzia so zaobleným displejom, Galaxy S7 edge. Mobilná divízia tak zabezpečila viac ako polovicu z celkového operačného profitu, alebo konkrétnejšie 3,7 miliardy dolárov. Samsung dokázal počas troch uplynulých mesiacov predať okolo 16 miliónov kusov vlajkovej lode, pričom vysoká cena edge verzie spôsobila, že väčšina z nich bola práve Galaxy S7.

Tohtoročná vlajková loď sa gigantovi konečne podarila, pretože neignoroval požiadavky zákazníkov, ktorí túžili nielen po slote pre microSD karty, ale aj po zvýšenej odolnosti voči nepriaznivým elementom či poriadnej výdrži batérie. A keďže ich high-end výbavu dopĺňa i kvalitný hlavný fotoaparát (podľa odborníkov z DxOMark si spolu s HTC M10 drží prvú priečku) alebo ešte prémiovejší dizajn, na svoje si príde takmer každý náročný používateľ.