Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 7 Poznáme predbežnú cenu Samsung Galaxy Note 7: Bude astronomická!

Poznáme predbežnú cenu Samsung Galaxy Note 7: Bude astronomická!

8

Samsung Galaxy Note 7 bude najlepší z najlepších. Jeho úžasné parametre, edge dizajn, kvalitné spracovanie, materiály a nový Touchwiz spravia z tohto smartfónu žiaduci tovar. Ale všetky tieto inovácie stoja peniaze a Galaxy Note séria nikdy nepatrila k tým najlacnejším. Výnimkou nebude ani Galaxy Note 7.

Zdroje hovoria, že v čase príchodu na trh bude cena novinky vysokých 849 EUR. Pre porovnanie Galaxy S7 edge stojí 714 eur. Cenový rozdiel je markantný, ale nie je sa čomu čudovať. Väčšina zdrojov tvrdí, že Samsung vylúčil lacnejší variant bez edge displeja, čo by znížilo cenu.

Každopádne ak si jedno z pripravovaných zariadení zaslúži takto vysokú cenovku, tak to určite je Galaxy Note 7. Jeho materiály v kombinácii skla a kovu, skener dúhovky a 5,7 alebo 5,8-palcový QHD Super AMOLED displej stoja Samsung nemalé peniaze. Ostatné špecifikácie sú veľmi podobné s dvojicou Galaxy S7. Na prednej strane Note 7 sa znovu nachádza home tlačidlo s integrovaným snímačom odtlačkov prstov. Novinkou by malo byť použitie USB-C a dočkáme sa aj veľkej batérie s kapacitou 4000 mAh. Kamerové duo pozostáva s 12 Mpx snímača na zadnej a 5 Mpx fotoaparátu na prednej strane.

O Samsung Galaxy Note 7

Galaxy Note 7 by mal poháňať nový Snapdragon 821 alebo Exynos 8893, ktorému bude sekundovať 6 GB operačná pamäť. Ale benchmarky hovoria aj o slabšej verzii. Vnútorné úložisko príde v 32, 64 alebo 128 GB konfigurácii. O slote pre microSD karty nepadlo žiadne slovo. Celé telo bude chránene IP68 certifikáciou, čo zaručí ochranu pred vodou a prachom.

Veľký cenový skok oproti minulej generácii Galaxy Note alebo Galaxy S7 je pochopiteľný, keď sa pozrieme na parametre a spracovanie Note 7. Berte však na vedomie že sa stále jedná len o špekulácie, takže finálna cena môže byť aj iná. Všetko sa ale dozvieme na tlačovke, ktorú Samsung organizuje už 2. augusta.

Kúpili by ste si Samsung Galaxy Note 7 aj napriek vysokej cene?