Úvod Hry Rovio, vývojár Angry Birds, opúšťa Windows Phone. Zameria sa len na Android...

Rovio, vývojár Angry Birds, opúšťa Windows Phone. Zameria sa len na Android a iOS

0

S klesajúcim podielom mobilných Windowsov na trhu môžeme očakávať, že aj to malé množstvo vývojárov postupne opustí t[to potápajúcu sa loď. Jedným z nich je aj Rovio, autori veľmi slávnej Angry Birds série.

Len včera Rovio informovalo, že ukončuje podporu na Windows Phone. Informácia prišla cez email, ktorý firma posielala zákazníkom, ktorí sa pýtali na budúce produkty a updaty Rovio hier na Microsoft platforme.

V emaili spoločnosť tvrdí, že sa budú dištancovať od Windows Phone a svoje úsilie venujú len Androidu a iOS. Aj keď Rovio už na Windows Phone platforme nevydá žiadnu novú hru, ani update pre stávajúce hry, je málo pravdepodobné, že ich aj stiahne z obchodu.

Rovio stihlo pre mobilné Windowsy vydať 10 titulov, žiadna z nich ale nebola aktualizovaná ako univerzálna hra pre Windows 10. Tento krok nepovažujeme za prekvapivý, keď uvážime, že celosvetový podiel WP sú 2% a samotné Rovio bojuje s klesajúcim záujmom o ich bývalý herný hit.

Pravdepodobne ale toto rozhodnutie nebude veľkým problémom pre WP užívateľov, keďže zlaté časy Angry Birds sú už za nami. Čo majiteľov Windows mobilov momentálne viac frustruje, je nedostupnosť Pokémon GO na ich platforme. Dokonca vyzbierali 36 tisíc podpisov, aby presvedčili vývojárov k vydaniu hry aj na ich platformu.