© digitaltrends.com

Inovatívny smartfón z dielne výrobcu LG, model G5, sa príliš neteší predajnej priazni, čo je škoda. Inak podarené zariadenie tak trochu zabilo drahé modulárne príslušenstvo, ktoré výrobca nazval „LG Friends“.

K smartfónu LG G5 môžete získať zadarmo CAM Plus modul pre fotografie napríklad u operátora Telekom. Ak by ste si ho chceli kúpiť samostatne, pripraviť si budete musieť približne 80 eur (amazon.de), čo nie je málo.

CAM modulZ modulárneho príslušenstva mieri do predpredaja ďalší, rozhodne zaujímavý kúsok. Ide o zariadenia Rolling Bor, pričom sa jedná o robota v tvare gule s kamerami a ovládaním na diaľku cez smartfón.

Dvojkolesové plastové čudo pripomínajúce akéhosi brata BB-8 (robot zo séria Star Wars), no bez hlavy, v sebe ukrýva 8 Mpx kameru, reproduktor, IR senzor pre ovládanie domácej elektroniky a laserové ukazovadlo. Skvelé je, že Rolling Bot-a môžete ovládať aj cez ostatné Android smartfóny alebo tiež iPhone.

Vďaka integrovanej kamere môžete napríklad kontrolovať oblasť okolo domu, pozrieť sa čo je za rohom a režim „Play“ dokonca slúži na zabávanie mačiek prostredníctvom integrovaného laserového ukazovátka. Vážne. Z charakteristík je jasné, že ide skôr o hračku ako o užitočné a účelové zariadenie. Každopádne ide o jedinečný smart prístroj, aký neponúka žiadna konkurencia spomedzi výrobcov smartfónov.

© digitaltrends.com
© digitaltrends.com

Jediným a podstatným problémom zostáva cena. Ak investujete svoje prostriedky do high-end modelu smartfónu, zrejme sa vám nebude chcieť minúť ďalších 250 dolárov na Rolling Bot-a. Taká je totižto cena zariadenia, ktoré sa čoskoro objaví v predpredaji.