Úvod Zariadenia Smartphony Report: 43% používateľov Generácie Y sa bez svojho smartfónu cíti znudene

Report: 43% používateľov Generácie Y sa bez svojho smartfónu cíti znudene

0

Zaujímalo vás niekedy ako sú na tom ostatní, keď nemajú pri sebe ich chytrého miláčika? A ako je na tom Generácia Y (ľudia narodení v rokoch 1975-2000) v porovnaní so starším obyvateľstvom?

Odpovede na tieto otázky nám poskytla Bank of America vo svojom už treťom každoročnom reporte s názvom Trendy v spotrebiteľskej mobilite. Cieľom tohto reportu je zistiť, ako dospelí Američania používajú ich smartfóny.

Pre rok 2016 banka uvádza, že ľudia sa až moc spoliehajú na svoje smartfóny, aby im riadili ich deň. Zistilo sa aj, že viac ako polovica Američanov vlastní 2 alebo viac zariadení a skoro jedna štvrtina vlastní až 3 zariadenia. Bank of America tiež zdôrazňuje, že veľa Američanov tvrdí, že chová rešpekt k svojim mobilom, zatiaľ čo ostatní nie.

Najdôležitejšie zameranie bolo na mladšiu Generáciu Y. Ich správanie sa oproti celkovému počtu obyvateľov líši. Report hovorí o úzkosti, ktorú prežíva 29% Američanov, ak nemajú prístup k mobilu. Ďalších 22% sa cíti znudene, 13% má strach z toho, že niečo dôležité zmeškajú a 12% cíti úľavu. Avšak u Generácii Y tieto čísla vzrástli, 39% cíti úzkosť, 43% sa cíti znudene, 25% sa bojí, že niečo zmeškajú a 20% cíti úľavu. Tieto čísla ukazujú, že Generácia Y má k osobným technológiám oveľa bližší vzťah v porovnaní s celkovým počtom obyvateľov.

Taktiež meníme spôsob, akým používame smartfóny. Napríklad dve tretiny Američanov skôr použije smartfón pre navigovanie a inštrukcie. Jedna štvrtina objednáva jedlo a približne polovica „bookuje“ cestovné lístky alebo dohaduje schôdzky.

man-texting-while-on-date

Ďalšou zaujímavou štatistikou je napríklad používanie smartfónov v spoločnosti. Napríklad na rande 9% ľudí používa mobil k tomu, aby sa vyhli konverzácii (až 17% u Generácii Y), zatiaľ čo na rodinných posedeniach toto číslo vzrastá na 25% a až 40% u Generácii Y. Tieto čísla by ale nemali byť prekvapením, v dnešnej nefajčiarskej spoločnosti nahrádzajú smartfóny cigarety, resp. zapálenie cigarety už viac nie je znakom pre vyhnutie sa komunikácii.

Keďže tieto štatistiky sú sponzorované Bank of America, môžeme očakávať aj ako používame smartfóny pre správu osobných financií. Banka zistila, že 84% užívateľov používa ich mobilnú aplikáciu každý týždeň, 33% sa prihlasuje do aplikácie každý deň. Pre porovnanie 50% Generácie Y sa prihlasuje každý deň.

41% ľudí tvrdí, že používanie bankovej aplikácie zredukovalo ich stres s financiami, zatiaľ čo 15% pociťuje zvýšenie stresu. Taktiež banka zistila, že 71% ľudí koná na základe upozornení samotnej banky. 41% ľudí si myslí, že dnešné deti (pod 18 rokov) nebudú vôbec používať kreditné karty a 51% verí, že sa približujeme k bezhotovostnej budúcnosti.

Celý report si môžete prečítať cez link uvedený v zdroji. Majte ale na pamäti, že tieto štatistiky sa týkajú len USA.

Čo hovoríte na štatistiky? Prekvapili vás alebo ste čakali horšie výsledky? Ako moc sa spoliehate na svoj smarfón?