Úvod Výrobcovia Samsung Silné predaje Galaxy S7 spôsobili, že Samsung zarobil najviac za posledné 2...

Silné predaje Galaxy S7 spôsobili, že Samsung zarobil najviac za posledné 2 roky

1

Samsung Electronics, najväčší výrobca elektroniky na svete práve zverejnil svoje finančné výsledky za druhý štvrťrok 2016. Podobne, ako Facebooku, aj im sa v druhom štvrťroku neuveriteľne darilo.

Svedčí o tom príjem vo výške 50,94 triliónov wonov (40,77 miliárd eur). V porovnaní s minulým rokom ide o 5 percentný nárast. Prevádzkový zisk firmy sa zastavil na čiastke 8,14 triliónov wonov (6,51 miliárd eur) čo je medziročné navýšenie o 18 percent.

Mobilná divízia Samsungu zodpovedná za Galaxy S7 a S7 edge stojí za polovicou príjmu aj zisku celej spoločnosti, čo len poukazuje na silu, ktorú v dnešnej dobe majú smartfóny. Väčší a drahší Galaxy S7 edge bol dokonca populárnejší než štandardná verzia. Tvoril viac ako polovicu celkových predajov. Samsung zároveň „poupratoval“ svoju ponuku low-end až mid-range zariadení, vďaka čomu na svoju stranu prilákal väčší počet zákazníkov.

Samsung tvrdí, že dobré predaje by mali pokračovať aj v treťom štvrťroku. S prichádzajúcim Galaxy Note 7, ktorý bude predstavený už budúci utorok sa vôbec nečudujeme.