Pokémon Go

To, že popularita Pokémon Go nebude rásť naveky sa dalo čakať. Po prekonaní niekoľkých rekordov v App Store a Google Play tu máme prvý pokles v popularite. Minimálne to tvrdí spoločnosť Survey Monkey.

Firma zaoberajúca sa online anketami tvrdí, že záujem o hru založenú na rozšírenej realite pomaly ale isto klesá. Aspoň teda v USA. Keď sa však pozriete na ulice či už na Slovensku alebo v iných štátoch, stále môžete stretnúť desiatky ak nie stovky ľudí držiacich telefóny hľadajúc rozprávkové potvory. Z tohto pohľadu to naozaj vyzerá tak, akoby bol Pokémon Go minimálne tak populárny, ako pred dvomi týždňami.

Dňom, keď sa Pokémon Go hral najviac má byť 14. júl. Hru si vtedy zaplo približne 25 miliónov unikátnych hráčov. Počet aktívnych hráčov sa však odvtedy začal pomaly ale isto znižovať. Už 20. júla hru hralo „len“ 22 – 22,5 milióna ľudí. Ďalším indikátorom zmenšujúcej sa popularity hry je aj počet vyhľadávaní v Google.

Opäť, toto je trend, ktorý sme očakávali zo začiatku. Bublinka popularity musela raz prasknúť. Či to bolo 14. júla alebo sa ešte dočkáme nárastu je zatiaľ neznáme. Niantic však hlavne zaujíma, koľko ľudí bude hru hrať aj po mesiaci či polroku. To si ale momentálne nedokáže tipnúť asi nikto.

pokemon-go-hranost
pokemon-go-stahovania
pokemon-go-vyhladavanie