Ako zvýšiť trhovú hodnotu spoločnosti a zarobiť balík peňazí behom niekoľkých dní? Jednou z možností je uviesť na trh mobilnú hru, ktorá ovládne masy. 

To je presne príklad hry Pokémon Go (u nás zatiaľ oficiálne nedostupná), ktorá je momentálne k dispozícii v Amerike, Austrálii alebo na Novom Zélande. Hra postupne dorazí do obchodov Google Play lokalizovaných aj v iných krajinách počnúc Európou.

Japonské Nintendo, ktoré spoluvlastní spoločnosť Pokémon Company, môže otvárať šampanské. Teda jej predstavitelia. Akcie spoločnosti dnes v Japonsku stúpli o rekordných 24,5 %, čo znamená, že si jednu akciu môžete kúpiť po prepočte za približne 199,70 dolárov. Už v piatok akcie spoločnosti pritom stúpli na hodnote o 9 %. Celková hodnota spoločnosti sa tak zvýšila o slušných 5 miliárd dolárov.

Nintendo spoločnosť Pokémon Comapny vlastní ešte spolu s ďalšími dvoma spoločnosťami. Ide o Creature Inc. a Game Freak. Napriek tomu má hra Pokémon Go významný finančný dopad na Nintendo, ktoré má vo svojom portfóliu napríklad sociálne zameranú mobilnú hru Miitomo alebo konzoly Wii U.

Pokémon Go

Nintendo sa z pokémonovského ošiaľu snaží vyťažiť čo najviac. K novým spôsobom monetizácie by malo patriť licencovanie jednotlivých postavičiek, ktoré by sa dali následne použiť vo filmoch, zábavných parkoch alebo inom, pridruženom odvetví.

TIPĽudia hrajú Pokémon Go na tých najzvláštnejších miestach

Čaro hry tkvie v tom, že jej hráči sa musia pohybovať v reálnom svete a chytať virtuálne umiestnených Pokémonov. Tých užívatelia nachádzajú často na bizarných miestach. Dokonca si môžete kúpiť špeciálny smart náramok na ruku, ktorý vás upozorní, ak sa vo vašej blízkosti nachádza nejaký Pokémon.

Pokémon Go

Hra skvele využíva koncept rozšírenej reality a geolokácie, podobne ako napr. titul Ingress. Ten bol v tomto segmente prelomový.