Úvod Zariadenia Tento hybrid smartfónu a konzoly sľubuje desktopový zážitok z hrania

Tento hybrid smartfónu a konzoly sľubuje desktopový zážitok z hrania

1

Smartfón alebo konzola? Prečo nie oboje? Toto si hovorili vývojári, ktorí zaviedli PGS (Portable Gaming System) alebo po slovensky prenosný herný systém. Tvrdia, že táto hračka zvládne perfektne zastúpiť smartfón aj konzolu.

Dostupné budú 2 verzie tohto herného systému. Výkonnejšia „Hardcore“ verzia bude plnohodnotný smartfón porovnateľný so súčasnými vlajkovými loďami. Hrať budete na 5,7-palcovom AMOLED displeji s jemným QHD rozlíšením, poháňať ho bude 4-jadrový procesor Intel Atom X7. Operačná pamäť bude mať 8 GB, takže sa bude jednať o prvý smartfón s takouto kapacitou. Vnútorná pamäť dostala vysokých 128 GB a batéria 6120 mAh!

pgs2

„Lite“ verzia dostane menší 5,5-palcový displej s podpriemerným HD rozlíšením. Operačná pamäť klesla na polovicu, čiže 4 GB. Rovnaký pokles môžeme očakávať aj u vnútornej pamäti, ktorá bude mať 64 GB. Batéria sa môže stále pochváliť nadpriemernou kapacitou, a to 4080 mAh.

Obidva herné systémy budú bežať na Android 6.0 Marshmallow a budú mať všetky možnosti, ktoré majú aj súčasné smartfóny, vrátane volania.

pgs5

Čo sa týka PC stránky, tieto zariadenia bežia na najnovšom operačnom systéme Windows 10, vďaka ktorému budú schopné spustiť desktopové aplikácie, vrátane hier. Ale kvôli slabšiemu hardvéru sa budete musieť uspokojiť so staršími titulmi a nižšou grafikou. Podľa vývojárov bude tento systém schopný spustiť hry ako Batman: Arkham City, Mirror’s Edge alebo Dark Souls 2 (hoci musíte znížiť grafickú náročnosť). Do PGS si môžete pripojiť aj externú klávesnicu alebo myš, čo vám poskytne plnohodnotný PC zážitok priamo vo vašom vrecku.

Zariadenie je navrhnuté tak, aby dual boot Windowsu a Androidu fungovali nezávisle na sebe. Inak povedané nebudete mať prístup k Windows aplikáciam počas používania Android systému a naopak. Ak ale vývojári vyzbierajú 400 tisíc dolárov, pridajú možnosť volania a písania SMS priamo z Windowsu.

Momentálne na Kickstarteri vyzbierali 250 tisíc dolárov, čím výrazne prekonali minimálnu požadovanú čiastku 100 tisíc. Tí, ktorí podporia vývojárov čiastkou 230 dolárov, dostanú „Lite“ verziu. Štedrejší prispievatelia dostanú za 280 dolárov „Hardcore“ verziu.

Ostáva teda otázka, ako sa bude PGS oproti konzolám alebo desktopom dariť. Každopádne sa jedná o zaujímavý koncept, ktorý sa čoskoro dostane k prvým zákazníkom.

Zaujalo vás PGS? Uspeje tento hybrid na trhu?