Úvod Tlačová správa Orange modernizuje doručovanie a pokračuje v oslobodzovaní svojich zákazníkov od papierov

Orange modernizuje doručovanie a pokračuje v oslobodzovaní svojich zákazníkov od papierov

0
Orange

Orange v spolupráci s kuriérskou spoločnosťou DPD spoločne spustili projekt digitálneho podpisovania dokumentov pri doručení. Od augusta tak zákazníci budú mať možnosť vymeniť podpisovanie papierových hárkov za podpis na tablete.

Orange ako prvý operátor spúšťa digitálne podpisovanie dokumentov pri doručovaní zásielok kuriérom. Doteraz mohli zákazníci nahradiť podpisovanie papierových dokumentov podpisom na tablete pri osobnej návšteve predajní Orangeu. Odteraz túto možnosť v spolupráci s kuriérskou spoločnosťou DPD operátor rozšíri aj na doručovanie zásielok. Zákazníci, ktorí si objednajú služby alebo tovar od Orangeu cez kuriéra, tak už nebudú musieť preberať množstvo papierovej dokumentácie. Všetky dokumenty dostanú elektronicky do svojej e-mailovej schránky.

Aktuálne prebieha pilotná fáza projektu, ktorá prebehne v letných mesiacoch. Následne budú môcť potvrdiť prevzatie zásielky podpisom v tablete zákazníci po celom Slovensku. Výhodou pre zákazníka je rýchlejšie spracovanie zásielky, ekologickejšie a efektívnejšie spracúvanie dokumentov vďaka eliminácii papiera, ale aj vyššia bezpečnosť.

„Našim cieľom je pokračovať v oslobodzovaní zákazníkov od papierovej dokumentácie, či už ide o elektronické faktúry, zmluvy a ďalšie dokumenty.  Elektronickým podpisovaním dokumentov pokračujeme v tejto našej snahe, aby sme našim zákazníkom uľahčili život,“ vysvetľuje Ján Kováč, zodpovedný za projekt v Orangei.

Digitálne podpisovanie, ktoré využíva Orange, je založené na technológii SignoSoft. Riešenie prináša viaceré výhody a poskytuje vysokú mieru bezpečnosti. Zákazník sa dostane k náhľadu svojich zmluvných dokumentov ešte pred ich podpisom, takže si ich môže v pohodlí naštudovať vopred. SMS správou sú mu zaslané informácie o čase doručenia, ale aj jedinečný PIN kód a heslo. Vďaka tomu sa pri návšteve kuriéra k dokumentom dostane bezpečne len on sám a môže doručenie zásielky potvrdiť podpisom na tablete. Podpísané dokumenty sú doručené do emailovej schránky zákazníka, kde si ich otvorí pomocou zaslaného hesla. Okrem vyššej bezpečnosti tak odpadá aj potreba uchovávať množstvo strán papiera.

Digitálne podpisovanie dokumentov vie ponúknuť aj vyššiu mieru bezpečnosti. Okrem dokladov totožnosti totiž zohráva svoju úlohu pri identifikácii prijímateľa zásielky aj samotný priebeh podpisovania. Pri podpisovaní totiž aplikácia sníma viacero základných parametrov ako je tlak na podložku pri podpisovaní, presnú postupnosť ťahov, zrýchlenie či spomalenie a ďalšie, preto je digitálny podpis ťažšie napodobniť.