O dátume predstavenia veľmi očakávaného phabletu Samsung Galaxy Note7 sa už hovorilo dávnejšie, no kórejský gigant tento dátum potvrdil až teraz.

Samsung Galaxy Note7 bude oficiálne predstavený 2. augusta na troch rôznych miestach na svete. Tlačové podujatie bude samozrejme možné sledovať naživo a bude sa konať v meste New York, Rio de Janeiro a v Londýne.

Samsung s blížiacim sa dátumom predstavenia zdôvodnil aj premenovanie, resp. preskočenie poradového čísla modelu z línie Galaxy Note. Podľa nich dôjde k zjednoteniu portfólia produktov Samsungu, nové označenie minimalizuje zmätok v pomenovaniach, pričom Galaxy Note7 samozrejme doplní dvojicu high-end modelov Galaxy S7 a Galaxy S7 edge.

Napriek mnohým, relatívne presným informáciám, ktoré sa v poslednej dobe objavili, nevieme presne, čo Galaxy Note 7 prinesie. Istí si môžme byť rozlíšením. QHD 1440p bude vlastnosťou 5,7 alebo 5,8-palcového Super AMOLED displeja.

Galaxy Note 7

Samsung by mal tento model predstaviť so zakrivením displeja po oboch stranách, objavili sa však indície o internom testovaní aj klasickej, plochej verzie. O pohon sa postará buď Snapdragon 820, alebo jeho vylepšená verzia Snapdragon 821, ktorá bola oficiálne oznámená len pred pár dňami.

galaxy note 7

Operačná pamäť RAM bude mať minimálne 4 GB, no hovorí sa aj o 6 GB kapacite. 64 GB interná pamäť sa bude dať rozšíriť prostredníctvom microSD kariet. Dočkať sa môžeme väčšieho, 128 GB alebo dokonca 256 GB úložiska. Staršie správy naznačovali použitie 4000 mAh akumulátora, no tie novšie zase hovorili len o 3600 mAh kapacite.

Galaxy Note 7

Zadný 12 Mpx fotoaparát bude zrejme pochádzať z modelov Galaxy S7 / S7 edge, očakávame tiež odolnosť v rámci certifikácie IP 68, skener očnej dúhovky alebo USB konektor typu C. Dotykové pero S Pen nájdeme v útrobách smartfónu, tak ako býva zvykom. Bez neho si Galaxy Note už ani nevieme predstaviť. Očakávaná cena? Minimálne 800 €.

Kedy, kde a ako sledovať živý prenos z predstavenia sa dozviete v najbližších dňoch v pripravovanom článku. Po predstavení všetky detaily a vlastnosti zhrnieme do samostatných publikácií.