Úvod Výrobcovia Nokia chystá fenomenálny návrat: 2 smartfóny, TOP špecifikácie, veľmi prijateľná suma!

Nokia chystá fenomenálny návrat: 2 smartfóny, TOP špecifikácie, veľmi prijateľná suma!

8

Ešte v máji sme informovali o tom, že názov Nokia na smartfónovej scéne opäť ožije. Táto novinka medzi našimi čitateľmi vyvolala vlnu nadšenia, ktorá sa odzrkadlila aj na ankete. V nej väčšina z vás označila, že musí vidieť aspoň jedno zariadenie, aby si vedela spraviť lepší názor. Nečujeme sa vám! Po tom, čo Nokia povyvádzala pri spolupráci s Microsoftom si aj my radšej počkáme na prvé kusy.

Tak či onak, najnovšie informácie naznačujú, že Nokia skutočne pracuje na dvoch nových Android zariadeniach. Jedno ponesie 5,2-palcový displej, zatiaľ čo to druhé až 5,5-palcový panel. Zariadenia majú ponúknuť robustný, kovový dizajn, ktorý má v používateľoch evokovať „zážitok z Nokie,“ na ktorý sú zvyknutí z ich starších telefónov. Čo sa komponentov týka, nepôjde o žiadnych slimákov.

Nové Nokie bude rovnako ako Galaxy S7 či S7 edge poháňať Snapdragon 820 a rovnako ako tieto zariadenia ponúknu IP68 certifikáciu. To znamená, že pod 1 metrovou hladinou vody prežijú 30 minút.

Výkonné špecifikácie

Čo sa displejov týka, veľkosť spomínaných 5,2 a 5,5 palcových panelov potvrdili dva na sebe nezávislé zdroje, ktorým sa dá dôverovať. Druhý z nich zároveň podotkol, že má ísť o Quad HD OLED panely.

Fotoaparát taktiež neostane nepovšimnutý. Väčšie zo zariadenie má ponúknuť 22,6 Mpx snímač. Zdroj zároveň tvrdí, že nové senzory majú byť „najcitlivejšie vôbec, pričom založené budú na zázračnom materiále – graféne – do ktorého výskumu Nokia nalieva veľké peniaze.

Podľa servera GizmoChina budú novinky od Nokie najprv dostupné v Číne. Za väčší z nich zaplatíte približne 500 dolárov. Dostupnosť je zatiaľ nejasná, špekuluje sa však o konci roka 2016, kúpiť by sa mali dať v prvom mesiaci 2017.