Úvod Hry Nintendo má odteraz väčšiu hodnotu než Sony. Všetko vďaka Pokémon Go

Nintendo má odteraz väčšiu hodnotu než Sony. Všetko vďaka Pokémon Go

0

Pokémon Go je jedna z tých hier, ktoré vás buď zaujmú natoľko, že si ju nainštalujete a vyskúšate alebo hneď od začiatku netušíte a ani nechcete tušiť, o čo ide. Ak spadáte do prvej skupiny, vôbec sa vám nečudujeme a ak do tej druhej, tiež sa vám vôbec nečudujme.

Staro-nová hra je obrovským fenoménom, ktorá zabáva milióny ľudí po celom svete. Niektorí dokonca tvrdia, že v momentálnom #hypetrain je doslova nezastaviteľná. Svedčia o tom aj silné finančné výsledky Nintenda, spoločnosti, ktorá zastrešuje malé kreslené zvieratká. Jej hodnota totiž podľa servera Bloomberg presiahla hodnotu Sony.

Len dva dni po uvedení Pokémon Go na trh stúpla hodnota Nintenda o neuveriteľných 7,5 miliárd dolárov. To bol však len slabý odvar toho, čo spoločnosť čakalo v ďalších dňoch.

Nintendo má momentálne hodnotu takmer 40 miliárd dolárov. Presne tak. Wow. Pre porovnanie, Sony má hodnotu len 38,38 miliárd dolárov. Chudáci. Povedzte nám vy, naši milí čitatelia, hrávate aj vy Pokémon Go alebo sa tomuto fenoménu radšej vyhýbate?

[yop_poll id=“89″]