Úvod Zaujímavosti Toto nedomyslel! Neuveríte do čoho si dal telefón na letisku, teraz mu...

Toto nedomyslel! Neuveríte do čoho si dal telefón na letisku, teraz mu hrozí basa

1

V čase, keď sú teroristické útoky čoraz rozoberanejšou témou, by sme sa na verejnosti a hlavne v miestach, kde hrozia najviac, mali správať zodpovedne. Medzi zodpovedné veci by sme zaradili aj puzdrá na telefón. Že neviete o čo ide? Tak čítajte ďalej.

Istého muža zatkla ochranka letiska hneď po tom, ako mu z nohavíc trčalo niečo, čo vyzeralo ako zbraň. Tušíte správne, zbraň to nebola a tušíte opäť správne, malo to niečo spoločné s puzdrom na telefón. Na londýnskom letisku London Stanstead sa nachádzal muž, ktorý si svoj telefón vložil do puzdra v tvare zbrane. To okamžite zalarmovalo ozbrojenú jednotku, ktorá sa stará o bezpečnosť letiska.

Policajti na letisku mali podľa hovoru „len pár sekúnd na vyhodnotenie situácie“  a zároveň varovali experimentátorov s puzdrami na telefón, že ich voľba „môže zapríčiniť, že nestihnú nastúpiť na svoj let“. Celkom správne rozhodnutie, čo poviete? Dávame však na pozornosť, že muž nemal puzdro takto viditeľne „oblečené.“ Polícia ho našla počas bezpečnostnej previerky.

Odňatie slobody za puzdro

Mužovi momentálne hrozí odňatie slobody za vlastnenie niečoho, čo vyzerá ako zbraň na verejnom mieste. V Spojenom kráľovstve berú akékoľvek napodobeniny zbraní, ako aj samotné zbrane veľmi vážne. Nič podobné pri sebe nemôžete mať.

Polícia varuje ďalších ľudí, ktorí by chceli skúsiť niečo podobné. Hlavne v Anglicku to môže mať vážne následky. Predajcovia puzdier na britských ostrovoch, ako napríklad Amazon a eBay už stiahli všetky puzdrá, ktoré by akokoľvek napodobovali skutočné zbrane. Koniec koncov, ak vami netrasú hormóny, malo by byť celkom jasné, že takéto niečo nemôže mať dobrý koniec.

https://twitter.com/EssexPoliceSTN/status/750626332376268800