Spoločnosť Lenovo len včera v Rusku nenápadne predstavila smartfón Vibe A. Pravdepodobne ide o novú generáciu modelu A1000 z minulého roka.

Lenovo Vibe A posunul, resp. znížil latku toho, čo v roku 2016 symbolizuje low-end smartfón. Na low-end smartfónoch samozrejme nie je nič zlé. Svojou cenou sú veľmi príťažlivé a nenáročným používateľom pokryjú všetky „digitálne“ potreby. Batéria v nich navyše často vydrží na jedno nabitie ďaleko viac, ako pri modeloch strednej triedy, alebo tých na vrchole kategorizácie.

Lenovo Vibe A je svojimi špecifikáciami až extrémne jednoduchý a nie sme si istí, či mu nebudú robiť problémy aj tie najzákladnejšie operácie. Rôzne dáta a aplikácie sú v dnešnej dobe poriadne objemné a náročné.

Lenovo Vibe A

Lenovo Vibe A disponuje 4 palcovým displejom s rozlíšením 800 x 480 pixelov, 5 Mpx zadným fotoaparátom a procesorom Spreadtrum Communications SC7731, ktorý má štyri jadrá a takt 1,3 GHz. Horšie už vyzerá operačná pamäť RAM. Tá má len 512 MB a podobne je na tom interná pamäť. 4 GB môžete našťastie navýšiť prostredníctvom microSD kariet (max. 32 GB). Tak isto neohúri 1700 mAh batéria.

Výrobca siahol po verzii Androidu 5.1 Lollipop, smartfón bude ponúkaný v bielom a čiernom prevedení, meria 124,5 x 64 x 10,6 mm a váži 132 gramov. Cenu zatiaľ nepoznáme ale je jasné, že bude hlavným lákadlom. Otázkou zostáva, či 512 MB RAM a 4 GB ROM vôbec za očakávanú nízku cenu v roku 2016 stojí.