Kim Dotcom

Kim Dotcom je kontroverzná postava internetovej scény posledných rokov. Známy sa stal hlavne vďaka právnym ťahaniciam, ktoré sa týkali jeho populárneho nástroja pre zdieľanie súborov.

Opletačky so súdmi a políciou mu však nezabránili v tom, aby pracoval na tvorbe nového cloudového úložiska v štýle služby Megaupload. Nové cloudové úložisko bude podľa jeho slov ešte lepšie ako Megaupload.

Kim Dotcom momentálne žije v Novom Zélande a hrozí mu vydanie do USA, kde čelí obvineniam z porušovania autorských práv, prania špinavých peňazí a ďalších rôznych priestupkov spájaných s prevádzkou služby Megaupload.

Vo svojom príspevku na sociálnej sieti Twitter zverejnil pár indícií o pripravovanom cloudovom úložisku. Jeho spustenie by mohlo odštartovať začiatkom roka 2017, čiže na piate výročie od jeho zatknutia. Kim ďalej poukazuje na 100 GB priestor úložiska, pokročilé šifrovanie alebo synchronizáciu naprieč všetkými zariadeniami.

Či Kim pôjde opäť po koncepte služby Megaupload alebo úložisko prispôsobí legislatívnym pravidlám je v tejto chvíli nejasné. Napriek vážnym zákonným prešľapom má Kim Dotcom bohatú základňu fanúšikov, ktorí sa na novú cloudovú službu určite tešia.