Úvod Novinky HTC vytvorí vzdelávací VR obsah s firmou Lifeliqe, ktorú založil Čech Ondrej...

HTC vytvorí vzdelávací VR obsah s firmou Lifeliqe, ktorú založil Čech Ondrej Homola

0

Ak vám firma Lifeliqe nič nehovorí, tak vedzte, že sa jedná o veľké meno v oblasti moderného vzdelávania. Lifeliqe sa dohodlo s HTC na spolupráci a vytvoria VR obsah špeciálne pre headset Vive.

Lifeliqe je zodpovedný za vyše 100 tisíc zdrojov pre K-12 level (základná + stredná škola v USA). Využívajú moderné technológie, aby študenti mohli zažiť na vlastnej koži dinosaurov alebo použiť Hubblov vesmírny ďalekohľad. Ich technológie prispievajú k lepšiemu učeniu, keďže študenti sa nachádzajú priamo v situáciach, o ktorých sa učia, čo im zlepší pamäť a poskytne praktický základ.

Logicky by bolo pre Lifeliqe výhodné, ak by sa vrhli aj na trh s VR obsahom. Namiesto toho, aby vytvorili softvér pre všetky platformy, rozhodli sa uzavrieť partnerstvo s HTC. Cieľom je využiť všetky výhody Vive, keďže sa jedná o jeden z najlepších VR systémov na trhu.

Joel Breton, VR prezident HTC, hovorí o dohode veľmi pozitívne. Tvrdí, že je celkom hrdý na to, ako Vive láka vývojárov typu Lifeliqe, ktorý prinesie vzdelávacie zážitky vo virtuálnom priestore. Ďalej pokračoval tým, že nazval prístup Lifeliqe k vzdelávaniu „skutočne inovatívnym“.

lifeliqe

Kvalita, rozsah a množstvo obsahu sľubuje, že prinesie študentom pôsobivý zážitok, ktorý v nich zanechá trvalý vplyv a ľahšie si zapamätajú niečo z učiva. Potápať sa v oceáne a študovať žraloka a jeho orgány je pravdepodobne lepšie zapamätateľné ako pozeranie sa na anatómiu orgánov.

Lifeliqe obsah bude exkluzívne pre HTC Vive

Zatiaľ čo táto dohoda sľubuje vysoko optimalizovaný obsah, zabraňuje ostatným ekosystémom využívať výhody tohto obsahu, vrátane Oculus Rift a Daydream platforme od Google. Aj keď sa samotné HTC už dávnejšie vyjadrilo, že exkluzívne tituly nemajú čo robiť na VR trhu, zdá sa, že v prípade vzdelávacieho materiálu urobia výnimku.

Vyjadrenie spoluzakladateľa firmy Ondreja Homolu, ktorý je pôvodom Čech, si môžete pozrieť nižšie:

Myslíte, že si VR vzdelávanie nájde uplatnenie v školstve?