Úvod Výrobcovia HTC Prvý úspech HTC: HTC 10 sa v Japonsku predáva nad očakávania

Prvý úspech HTC: HTC 10 sa v Japonsku predáva nad očakávania

1

Od príchodu HTC 10 na celosvetový trh ste si mohli všimnúť niekoľko správ o jeho predajoch. Niektoré hovorili o tom, že predaje nesplnili očakávania taiwanského výrobcu, niektoré zas hovorili o predajnom hite.

Posledné správy sa týkajú predajov vlajkovej lodi v Japonsku, kde bola „desiatka“ predstavená u operátora KDDI. Podľa tvrdení výkonného riaditeľa HTC je ich vlajková loď druhým najpredávanejším prémiovým smartfónom, hneď po domácom Sony. Tieto správy vyšli z úst prezidenta spoločnosti pre  Severnej Áziu, Jacka Tonga, ktorý ich oznámil taiwanským médiám vo štvrtok ráno. Aj keď bolo HTC posledné štvrťroky v červených číslach, tento menší úspech HTC 10 musí byť pre Taiwancov veľmi cenný.

Samozrejme, stále platí, že HTC čaká tŕnistá cesta. Len 11 dní po predstavení smartfónu v Číne zaznamenala firma iba 251 predpredajov. Ďalšie správy tvrdia, že HTC tento rok vyrobí len asi milión kusov vlajkovej lode, čo je veľmi nízke číslo oproti Apple alebo Samsungu.

Každopádne, pre HTC to môže byť menší úspech, na ktorom môžu v budúcnosti stavať a zvýšiť povedomie o svojej značke aj v ostatných krajinách.

Vyhliadky analytikov naďalej pesimistické

Spolu so 100-tisícovými predajmi Vive očakáva spoločnosť, že celkové tržby v 2. štvrťroku dosiahnú 582 miliónov dolárov, čo by znamenalo medziročný rast 27%. Smutnou správou pre akcionárov spoločnosti je, že vyhliadky ostávajú aj napriek zvýšeným ziskom naďalej pesimistické.

Potešil vás tento malý úspech HTC? Myslíte si, že HTC 10 je trefou do čierneho a zachráni spoločnosť?