Spoločnosť Google údajne plánuje v blízkej dobe sprístupniť novú funkciu obchodu Google Play, ktorá umožní zdieľať platený obsah až šiestim osobám. Pôjde o akúsi rodinnú knižnicu obsahu.

To znamená, že ak si kúpite aplikáciu, hru alebo filmy či hudbu, budete ich môcť zdieľať s členmi vašej rodiny zadarmo. Podľa serveru cNet bude môcť primárny majiteľ účtu zo zdieľaného obsahu odstrániť niektoré tituly (nevhodné pre deti a pod.), ale aj skryť hudbu tak, aby ju mohli počúvať len konkrétne osoby začlenené do rodinnej knižnice Google Play.

Novinka je podobná s funkciou Apple Family Sharing plan, ktorá bola predstavená už v roku 2014. Táto funkcionalita sa prvýkrát objavila v máji v dokumentácii pre vývojárov. Dokumentácia však neobsahovala konkrétne detaily funkčnosti.

Google Play
Google Play

Kedy konkrétne plánuje Google novú funkciu zdieľania uviesť na trh a či sa vôbec bude týkať aj našej krajiny, sa pokúsime zistiť. Dúfame, že Google myslel aj na nás a neobíde nás, ako v prípade nákupu zariadení, smartfónov a inteligentných hodiniek priamo cez Google Play.