Úvod Smartphony Predstavenie Gionee M6 a M6 Plus oficiálne: Obrovská batéria a poriadna bezpečnosť

Gionee M6 a M6 Plus oficiálne: Obrovská batéria a poriadna bezpečnosť

0

Výrobca Gionee dnes ráno na tlačovom podujatí v domovskej Číne predstavila dvojicu smartfónov, ktoré tak trochu vytŕčajú spomedzi konkurencie.

Ide o zariadenia Gionee M6 a M6 Plus. Menší M6 poskytne svojim užívateľom používateľský komfort v podobe 5,5-palcového AMOLED displeja s FHD 1080p rozlíšením, o výkon sa stará osemjadro taktované na 1,8 GHz a 4 GB operačná pamäť RAM.

32 GB, 64 GB alebo až 128 GB verziu môžete navyše obohatiť o ďalšie 128 GB úložisko v rámci microSD karty. Fotoaparáty si podelili 13 Mpx a 8 Mpx rozlíšenia, nechýba snímač odtlačkov prstov a poriadny zásobník energie. 5000 mAh batéria disponuje funkciou reverzného nabíjania, čiže týmto smartfónom môžete nabíjať iné zariadenia.

gionee M6

Ešte vyššiu ligu hrá model M6 Plus. Pod 6,0-palcovým FHD 1080p displejom tiká inovovaný procesor Helio P10 s taktom jadier 2,0 GHz. Operačná pamäť RAM má totožnú kapacitu s menším súrodencom (4 GB RAM), no v prípade interného úložiska je k dispozícii len jeden variant. Ten je ale dostatočný, keďže ho charakterizuje 64 GB kapacita. Toto giganta bude držať pri živote podobne gigantická batéria. 6020 mAh je skutočne nadštandard. Napriek enormnej kapacite si môžeme všimnúť štíhly profil kovového jednoliateho tela.

gionee M6Výnimočná je tiež softvérová ochrana operačného systému Android. Obe zariadenia disponujú nezávisle pracujúcim čipom, ktorého primárna úloha tkvie v bezpečnosti. 10 vrstiev dedikovaných bezpečnostných obvodov by malo dokonale ochrániť vaše osobné údaje alebo údaje o platbách, pokiaľ sa rozhodnete smartfónom platiť.

gionee m6

Obe zariadenia si samozrejme odbijú trhovú premiéru na domácej pôde v Číne. Pri Gionee M6 a M6 Plus je ale očakávaná neskoršia širšia dostupnosť aj na trhy mimo Číny. Uvidíme, s akou cenou tieto smartfóny nakoniec prídu.