Úvod Výrobcovia Samsung Samsung tvrdí, že opravili problém s vodeodolnosťou u Galaxy S7 Active

Samsung tvrdí, že opravili problém s vodeodolnosťou u Galaxy S7 Active

3
galaxy s7 active

Samsung Galaxy S7 Active sa poriadne ani nezačal predávať na európskom kontinente a už hneď zo začiatku užívatelia hlásia problémy s odolnosťou pod vodou. Kórejský výrobca sa tomuto problému neotáča chrbtom a tvrdí, že situáciu vyriešil.

Redaktori z Consumer Reports zistili, že ani jedno z ich dvoch Galaxy S7 Active zariadení neprežilo test pod vodou.

Samsung tvrdí, že opravili výrobnú vadu, ktorá spôsobovala, že niektoré kusy nedokázali vydržať pod vodou, napriek IP68 certifikácii. Výrobca sa teraz vždy uistí, že všetky zariadenia, ktoré opustia továreň, budú bez problémov.

Samsung Galaxy S7 Active má vďaka svojim materiálom tiež IP68 certifikáciu, ako jeho súrodenci S7 a S7 edge, čo znamená, že okrem odolnosti voči prachu, by mal vydržať aj vo vode po dobu 30 minút a v maximálnej hĺbke 1,5 metra.

To sa ale nestalo, keďže Consumer Reports ešte na začiatku mesiaca ponorilo dva kusy Galaxy S7 Active do vody na 30 minút v hĺbke menšej ako 1,5 metra, avšak obidva vyšli z vody s blikajúcim displejom a vlhkosťou vo vnútri. Na druhú stranu S7 a S7 edge prešli testom bez komplikácií.

Záruka bude uznaná

Samsung na to hneď zareagoval tým, že záruka bude uznaná vadným kusom.

Dnes sme sa dočkali prehlásenia, že kórejský výrobca odhalil výrobnú vadu a opravil ju. Samsung PR zamestnanec Philip Berne hovorí: „Všetky Galaxy S7 Active zariadenia sú vyrábané v rovnakej továrni v Ázii. Našli sme a odstránili problém vo výrobnom procese.“

Avšak kusy, ktoré sa v súčasnosti nachádzajú na pultoch, neboli odstránené. Samsung vám ale uzná záruku v prípade problémov s vodeodolnosťou.