Úvod Sociálne siete Facebook Facebooku peniaze tečú obrovským prúdom: Z toho, koľko zarobia za 1 sekundu...

Facebooku peniaze tečú obrovským prúdom: Z toho, koľko zarobia za 1 sekundu odpadnete!

1

Facebook práve zverejnil svoje finančné výsledky za druhý štvrťrok 2016. Sociálna sieť na svoj účet za trojmesačné obdobie končiace 30. júnom prijala 5,82 miliárd EUR.

Spoločnosť zároveň tvrdí, že má každý mesiac 1,71 miliárd aktívnych používateľov, čo je o 15 percent viac ako minulý rok a o 60 miliónov viac ako pred tromi mesiacmi. DAU (denní aktívny užívatelia) pre Facebook stabilne predstavovali číslo 1,13 miliárd, čo je 17-percentný medziročný nárast.

Facebook zároveň podotkol ďalšiu dôležitú metriku. Cez mobilné zariadenia ich denne navštívi 1,03 miliardy ľudí, čo predstavuje 22-percentný medziročný nárast. Celkový počet ľudí pristupujúcich cez mobilné zariadenie je 1,57 miliárd ľudí.

Hlavným zdrojom príjmu Facebooku je samozrejme predaj reklám a schopnosť zacieliť ju úplne perfektne. Príjmy z takýchto reklám predstavovali až 84 percent, čo je oproti rovnakému obdobiu minulého roka nárast o takmer 10 percent.

No a koľko to je peniažkov za 1 krátku sekundu? Tak si radšej sadnite. Najväčšia sociálna sieť za 1 sekundu zarobí 740 EUR. Za minútu je to 44 414 EUR a za hodinu neuveriteľných 2 664 835 EUR. To už hej!