Úvod Hry Koľko dát spotrebuje 1 hodina hrania Pokémon Go a ako ušetriť čo...

Koľko dát spotrebuje 1 hodina hrania Pokémon Go a ako ušetriť čo najviac?

Koľko megabajtov z predplateného balíčku mobilných dát vám spapá Pokémon Go a ako si ich čo najviac ušetriť?

4

Pokémon Go je jedna veľmi zaujímavá hra, ktorá beží na engine niekoľko rokov starej hry Ingress. To však nič nemení na tom, že vyjsť si von a pozbierať čo najviac Pokémonov nie je zábava. Práve naopak. Ľudia po celom svete trávia čas na čerstvom vzduchu aj keď s hlavami zarytými v telefónoch.

Na Slovensku však stále máme jeden veľký problém, ktorý mnohých z nás obmedzuje v tom, ako využívame svoje smartfóny aj na hranie takej dobrej hry, akou Pokémon Go jednoznačne je. Sú nimi samozrejme mobilné dáta.

Aký veľký objem dát spotrebuje hranie Pokémon Go a ako ich ušetriť čo najviac? Skvelé otázky, na ktoré prinášame odpoveď.

Aký objem dát spotrebuje hranie Pokémon Go?

Poďme pekne po poriadku. Pokémon Go je hra, ktorá pre lokalizovanie vás, pokéstopov a posilňovní využíva mobilné pripojenie a GPS. Koľko megabajtov tak asi prenesie? Presné číslo bude závisieť hlavne od toho, ako hru hráte, koľkokrát idete do pokéstopu či posilňovne. Z našich a zahraničných meraní vieme skonštatovať, že do 20MB na jednu hodinu hrania sa vleziete hravo. V našom prípade dokonca prenesené dáta neprekročili 10MB.

pokemongo-sptoreba.fw

Pokémon Go teda veľa dát nespapá, no aj keby to bolo 20MB na hodinu, stále to môže byť veľa. Pri takejto spotrebe by ste pri jednej hodine denne prešvihli 500MB limit veľmi ľahko, a to bez akéhokoľvek iného využitia mobilných dát, napríklad na surfovanie po webe.

Ako ušetriť dáta pri hraní Pokémon Go?

Ak chcete ušetriť čo najviac dát pri hraní Pokémon Go, nasledujte tieto základné tipy. Nie sú zložité a môžu vám pomôcť.

Ponechajte si zapnutú Wi-Fi

Asi najzákladnejšie a najjednoduchšie pravidlo pri hraní Pokémon Go – zapnite si Wi-Fi a hľadajte hotspoty. Ak ste niekde v meste, skúste sa pripojiť na neďalekú kaviareň či Wi-Fi nákupného strediska. Chvíľu to síce potrvá, no ušetríte cenné megabajty.

Obmedzte aplikácii využívať dáta, keď beží na pozadí

Aj keď zatiaľ nie je veľká obava z toho, že by aplikácia Pokémon Go používala dáta aj vtedy, keď beží na pozadí, je stále dobré obmedziť jej prístup k takémuto správaniu. Android totiž umožňuje pripojenie k sieti aj aplikáciám, ktoré momentálne nepoužívate.

Zamierte do nastavení potom do aplikácií, nájdite Pokémon Go, kliknite na Obmedziť dáta na pozadí.

Obmedzte využívanie dátovo náročných aplikácií

Posledné a asi najmenej žiadané riešenie je obmedzenie používania aplikácií, ktoré sú náročné na dáta. Ako príklad môžeme uviesť počúvanie pesničiek na Deezeri či Spotify alebo nebodaj pozeranie YouTube videí. Taký Facebook a všetky tie fotky, ktoré prescrollujete taktiež nepomáha.