Zbohom, BlackBerry Classic

Spoločnosť BlackBerry, niekdajšia hviezda manažérskych a inteligentných mobilných telefónov končí s výrobou legendárneho modelu BlackBerry Classic.

Smartón BlackBerry Classic v sebe spájal všetko, čo bolo pre túto spoločnosť typické. Fyzická klávesnica, optický trackpad a dotykový displej nad ním. Napriek dotykovému displeju bola klávesnica primárnym prvkom ovládania a zabudnúť nemôžeme ani na bezpečný operačný systém priamo od BlackBerry.

Spoločnosť BlackBerry na svojom blogu informovala, že napriek mnohým úspešným rokom na trhu už nebude vyrábať model BalckBerry Classic (a staršie modely). Výrobca chce inovovať svoje portfólio a zamerať sa chce na zariadenia, spĺňajúce najmodernejšie štandardy. Smartfón BlackBerry Classic podľa slov výrobcu predčil všetky očakávania, no jeho životnosť na súčasnom trhu je dávno prekonaná.

Autorom príspevku na blogu je Ralph Pini, nový šéf oddelenia pre zariadenia BlackBerry, ktorý sa chystá prerobiť ponuku smartfónov BlackBerry tak, aby zapadla do súčasného moderného sveta. BlackBerry Classic sa bude dať kúpiť do vyčerpania skladových zásob. Doboru správou je, že operačný systém BlackBerry 10 bude aj naďalej dostávať aktualizácie a spoločnosť plánuje jeho aktívnu podporu. Otázkou zostáva, dokedy.

BlackBerry Priv s OS Android. Nová éra spoločnosti
BlackBerry Priv s OS Android. Nová éra spoločnosti

Akým smerom sa chce tento legendárny kanadský výrobca uberať, už vieme. Výstavnou skriňou modernej verzie spoločnosti BlackBerry je model Priv. V tomto roku výrobca predstaví ďalšie dva smartfóny s operačným systémom Android, pričom jeden bude disponovať aj vysúvacou klávesnicou a druhý bude čisto dotykový. Ich cena a zameranie bude spadať do vysoko konkurenčnej strednej triedy.