Úvod Sociálne siete Facebook Zuckerberga nechutne hackli: Chránilo ho takto detsky jednoduché heslo!

Zuckerberga nechutne hackli: Chránilo ho takto detsky jednoduché heslo!

6
Môžete byť akokoľvek bohatý a šéfom akokoľvek veľkej technologickej firmy, no stále vás môžu hacknúť. Vyskúšal si to aj Mark Zuckerberg, šéf najväčšej sociálnej siete na svete, Facebooku.

Niektoré účty Zuckerberga na sociálnych sieťach uplynulú nedeľu padli do rúk skupine hackerov. Skupina, ktorá si hovorí OurMine Team získala prístup k účtom na Twitteri a na Pintereste. Hackeri sa vraj vlámali aj do účtu na Instagrame, no Facebook túto informáciu okamžite poprel.

Jeho heslo? „dadada.“

Hackerom sa podarilo hacknúť niekoľko účtov naraz vďaka základnej chybe. Zuck, ako Zuckerberga prezývajú, používa rovnaké heslo hneď na niekoľkých účtom. Za vlúpaním sa do účtov môžu uniknuté dáta zo služby LinkedIn, ktorej databázu ešte v roku 2012 vyčistila iná skupina hackerov. Medzi uniknutými heslami bolo aj to Zuckerbergove.

Ak nechcete spraviť rovnakú chybu, ako Zuckerberg, pre každú službu by ste mali mať vlastné heslo, ktoré by v žiadnom prípade nemalo byť tak jednoduché ako „dadada“. Je príliš jednoduché a krátke, vďaka čomu dávate príležitosť špeciálnym algoritmom uhádnuť ho. Dávajte si pozor!

Vďaka za tip, Monika!