Úvod Smartphony Predstavenie Takto vyzerá „zabijak vlajkových lodí“ YU Yunicorn za 172 €

Takto vyzerá „zabijak vlajkových lodí“ YU Yunicorn za 172 €

6
Firma YU, ktorá patrí pod spoločnosť Micromax, začiatkom minulého mesiaca začala teasovať nové zariadenie, ktoré predefinuje význam slova vlajková loď. Od včerajška je všetko oficiálne a vy môžete posúdiť, či sa im to podarilo.

YU Yunicorn je smartfón strednej triedy, ktorý konkuruje Xiaomi Redmi Note 3. Dokonca aj dizajnom pripomínajú tieto 2 zariadenia súrodencov.

Samotné špecifikácie smartfónu zahŕňajú 5,5-palcový FullHD displej. Pod kapotou mu tiká procesor MediaTek Helio P10. Štedrý dar dostala operačná pamäť v podobe 4 GB. Vnútorná pamäť dostala 32 GB s možnosťou ďalšieho rozšírenia o microSD karty.

gsmarena_001

Fotoaparát dostal 13 Mpx rozlíšenie s PDAF, predný fotoaparát vám zhotoví selfie fotky v rozlíšení 5 Mpx. Pod displejom sa nachádza snímač odtlačkov prstov. O výdrž sa bude starať pomerné veľká batéria s kapacitou 4000 mAh.

Celé to uzatvára softvér, ktorý YU nazýva AOS (Android on Steroids), čo je v podstate čistý Android Lollipop s niekoľkými funkciami navyše. Zahŕňa to napríklad aj službu Around YU 2.0, vďaka ktorej si môžete objednať jedlo, nakupovať online, rezervovať si letenky alebo hotely a dokonca aj zavolať taxík bez toho, aby ste si nainštalovali rôzne aplikácie. YU taktiež predstavilo ich novú službu YU Wallet pre platby cez Internet.

Vyrába sa v týchto farebných odtieňoch – strieborná, grafitová a zlatá. Cenovka bola nastavená na 172 EUR počas prvého mesiaca, potom vás vyjde na 180 EUR. Dostupný je exkluzívne v obchode Flipkart.

Registrovať sa dá od dnes a na trh príde 7. júna.

Čo si myslíte o YU Yunicorn? Predefinovali význam slova vlajková loď?