V dobe, keď mladá čínska spoločnosť Xiaomi začínala svoju technologickú púť, jej predstaviteľom vtedy zrejme ani nenapadlo, že by raz mohli spolupracovať s takým gigantom, akým je Microsoft.

Xiaomi však v priebehu pár rokov dokázalo, že dokáže zákazníkom priniesť nielen kvalitný hardvér v kontraste s dobrou cenou, ale aj skvele optimalizovaný softvér. Ľudia si zariadenia s logom Xiaomi obľúbili a nič nenasvedčuje tomu, že by ich sympatie poľavili.

Čínska spoločnosť Xiaomi s gigantom Microsoft podpísala dôležitú dohodu, ktorá sa týka využívania licencií pre aplikácie Microsoft Office a Skype. Dohoda v podstate hovorí, že v smartfónnoch Xiaomi Mi 5, Mi Max, Mi 4s, Redmi Note 3 a Redmi 3 budú predinštalované spomínané aplikácie, a to od septembra 2016.

xiaomi-mi-5-9

Predstavitelia spoločnosti Xiaomi sú zo spolupráce nadšení a plánujú s Microsoftom udržať pevné a dlhodobé partnerstvo, keďže im tento popredný technologický líder môže pomôcť zlepšiť používateľský komfort ich zariadení. Microsoft hovorí, že ľudia chcú svoje obľúbené aplikácie bezproblémovo používať na akomkoľvek zariadení podľa vlastného výberu, čím sa vďaka zmluve tento rad „akýchkoľvek“ zariadení rozšíri o smartfóny Xiaomi.