Hodnota za peniaze. Pojem, ktorý do sveta smartfónov priniesli hlavne čínski výrobcovia dostáva nového reprezentanta. Etablovaný čínsky výrobca Xiaomi v tichosti predstavil inovovaný model smartfónu Redmi 3 s prívlastkom „s“.

Základný model tohto zariadenia stojí v domovskej Číne po prepočte 105 dolárov, čiže približne 94 eur. Samozrejme, pri prípadnom dovoze sa cena mierne navýši, stále však ide o veľmi príťažlivé riešenie.

V kovovom unibody tele je umiestnený 5 palcový displej s HD rozlíšením 720 x 1280 pixelov. Na jeho zadnej strane nájdeme aj snímač odtlačkov prstov, čo je v tejto cenovej kategórii výnimočné.

Pod kapotou bije srdce v podobe octa-core procesora Snapdragon 430, spolu s 2 GB operačnou pamäťou RAM a 16 GB rozšíriteľným (microSD) úložiskom. Vyššia verzia s 3 GB RAM a 32 GB internou pamäťou stojí 136 dolárov, čiže 121 eur. Obe verzie zariadenia drží pri živote 4100 mAh batéria, čo vzhľadom na skromnejší čipset predpovedá poriadne dlhú výdrž na jedno nabitie.

13 Mpx fotoaparát na zadnej strane disponuje clonou f/2.0, 0,1 sekundovým PDAF zaostrovaním, HDR režimom, LED bleskom a režimom manuálneho nastavovania niektorých parametrov. Na prednej strane neohúri, ale bohate postačí 5 Mpx predná kamera s clonou f/2.2. Oba snímače dokážu zhotoviť video vo FHD 1080p kvalite.

Keďže je zariadenie primárne určené pre čínskych zákazníkov, našincov by zamrzela neúplná podpora pre naše LTE siete a zabudnúť tiež musíme na NFC konektivitu. Xiaomi Redmi 3s beží na operačnom systéme Android 5.1 Lollipop, ktorý je prezlečený za používateľské prostredie MIUI 7.

xiaomi redmi 3s

Nebyť obmedzenej sieťovej konektivity a problémovejšej dostupnosti, Xiaomi Redmi 3s by bol doslova tou najideálnejšou voľbou pre nenáročných používateľov alebo zákazníkov, ktorí potrebujú z nejakého dôvodu sekundárny či rezervný smartfón. Napriek veľmi nízkej cene, zariadenie dokáže plnohodnotne pokryť potreby bežných používateľov a problém by nemal byť ani s používateľským komfortom. MIUI prostredie má povesť veľmi dobre vyladeného a optimalizovaného systému.