Časté aktualizácie drahých high-end modelov s rôznymi vylepšeniami a opravami chýb už berieme ako samozrejmosť. Pri lacných smartfónoch to však býva práve naopak. Vernee Thor je svetlou výnimkou.

Vernee Thor s cenou niekde okolo 120 dolárov obdrží na budúci týždeň v poradí už tretiu OTA aktualizáciu, ktorá prichádza s mnohými novinkami. Update opravuje občasne sa vyskytujúcu chybu predného proximity senzoru, ktorá sa vyskytovala pri priamom slnečnom svetle.

Súčasťou aktualizácie je tiež bezpečnostný patch vydaný spoločnosťou Google a teda sa týka priamo operačného systému Android. vylepšenia funkcionality sa dočkala nesmierne dôležitá WiFi konektivita, Update optimalizuje spotrebu energie. konkrétne sa to týka pohotovostného režimu v prípade zapnutých mobilných dát (bez WiFi pripojenia) alebo pri Bluetooth pripojení.

vernee-thor

Zaujímavosťou je zvýšená rýchlosť a priepustnosť dát pri obmedzenej 2G konektivite. Aj pri skutočne slabom pokrytí sieťou sa k vám nejaké tie dáta dostanú.

O Vernee Thor

Vernee Thor disponuje 5-palcovým displejom s HD 720p rozlíšením (Gorilla Glass 3), o pohon sa stará procesor MediaTek MTK6753 s taktom ôsmich jadier na úrovni 1,3 GHz. V tejto cenovej kategórii trochu prekvapuje až 3 GB kapacita operačnej pamäte RAM. Konštrukcia smartfónu je zhotovená zo zliatiny hliníka a titánu, váži 140 gramov a tenký je 7,9 mm. Zariadeniu nechýba 4G konektivita, snímač odtlačkov prstov alebo najnovšia verzia OS Android Marshmallow. Ak k tomu pridáme 13 Mpx / 5 Mpx fotoaparáty, 2800 mAh batériu alebo podporu rýchleho nabíjania, ide v pomere ceny a kvality o veľmi príťažlivé zariadenie.