Výrobca Vernee len nedávno spustil úspešný predpredaj smartfónu Apollo Lite, pričom zhrnul, prečo je ich smartfón jeden z najrýchlejších. Smartfón charakterizuje nekompromisný pomer ceny a výbavy.

#1 Graficky náročné hry

Výrobca Vernee použil pri smartfóne Apollo Lite 64-bitový a 10-jadrový čipset Helio X20, ktorý dopĺňa grafická jednotka Mali-T880 MP4. Vďaka pokročilému mechanizmu ukladania dát do vyrovnávacej pamäte (trojica klastrov) môžete hrať tie najnáročnejšie súčasné mobilné hry bez zaváhaní a zároveň rýchlo opustiť spustenú hru a napríklad prijať hovor, odpísať na správu alebo použiť inú aplikáciu podľa potreby.

Apollo Lite

#2. Multitasking

Čipset Helio X20 dopĺňa operačná pamäť RAM, ktorej 4 GB kapacita zabezpečí plynulý a hladký chod aplikácií a prepínanie medzi nimi. Aktívnych ich môže byť hneď niekoľko súčasne.

#3 Rýchle načítavanie aplikácií

Procesor Helio X20 je taktovaný v režime 2,3 GHz – 2 jadrá, 2,0 GHz – 4 jadrá a 1,4 GHz – 4 jadrá s mechanizmom prideľovania výkonu Corepilot 3,0. Systém je navrhnutý tak, aby zvládal rôzne úrovne zaťaženia a poradil si s každou aplikáciou bez rozdielu ich náročnosti.

apollo Lite

 #4 Čítanie a zápis dát

Interná pamäť štandardu eMMC 5.0 umožní vykonávať zápis dát rýchlosťou až 100MB/s a ich čítanie rýchlosťou 300MB/s. Veľké súbory tak prenesiete v priebehu niekoľkých sekúnd a pozitívne ovplyvnená bude aj rýchlosť otvárania aplikácií uložených v internej pamäti.

#5 Rýchle surfovanie po internete

Dve vysokofrekvenčné jadrá Cortex A72 čipu Helio X20 sú taktované na úroveň 2,3 GHz a sú dimenzované na väčší výkon v single-core režime. Surfovanie po internete prostredníctvom prehliadačov tak bude bežať hladko a rýchlo. Pri spustení objemných aplikácií rôznych sociálnych sietí sa aktivujú aj ostatné jadrá.

apollo lite

#6 Lepšia odozva displeja 

Patentovaný IGZO displej z dielne výrobcu Sharp ponúka o 100 % lepšiu snímkovaciu frekvenciu obrazovky oproti bežným IPS panelom. Samozrejmosťou je široké spektrum nastavenia jasu a vysokocitlivá dotyková vrstva. Celý príbeh tejto technológie nájdete na sharp-world.com/IGZO

IGZO

#7 Pump Express 3.0 rýchle nabíjanie

3180 mAh kapacita batérie je v celku dostatočná, ak ju však doplníme poriadne rýchlym nabíjaním, bez potrebnej šťavy by sme mali zostať len vo výnimočných prípadoch. 10 minút nabíjania postačí na 30 minút hovoru a 30 minút nabíjania doplní 50 % kapacity batérie.

pump express

#8 0,1 sekundové rozpoznanie odtlačku prstov

Integrovaný snímač odtlačkov na zadnej strane smartfónu dokáže rozpoznať odtlačok v 360 stupňovom zábere, spĺňa FIDO certifikáciu a pri každom úspešnom snímaní zbiera dáta o odtlačku tak, aby boli ďalšie snímania čo najpresnejšie a najrýchlejšie. Touto optimalizáciou je možné docieliť rozpoznávanie s reakčnou dobou 0,1 sekundy.

#9 Rýchle zaostrovanie fotoaparátu

Hodnotou 0,1 sekundy sa pýši aj fotoaparát. Ten vyrobil Samsung a nesie označenie S5K3P3. PDAF technológia dokáže zaostriť až sedemkrát rýchlejšie oproti bežným mobilným fotoaparátom.

foto

#10 … a rýchle spracovanie obrazu

Výkonný čispet Helio X20 v kombinácii s internou pamäťou štandardu eMMC 5.0 dokáže spracovať fotografie takmer okamžite. Jedným dotykom tlačidla uzávierky nedôjde len k rýchlemu 0,1 sekundovému zaostreniu, ale aj zhotoveniu snímky, jej uloženiu a vlastne celému procesu pracovania obrazových dát.

#11 300 Mbps 4G LTE podpora

Vernee Apollo Lite podporuje konektivitu na úrovni Cat. 6 LTE (dual band WiFi 2.4 GHz / 5 GHz). Maximálna teoretická rýchlosť pre upload je 50 Mbps a pre sťahovanie 300 Mbps.

apollo_lite#12 USB typ C

Výrobca na záver tlačovej správy nezabudol spomenúť použitie USB konektora typu C. Prostredníctvom neho nielen nabijeme batériu v rámci technológie Pump Express 3.0, ale rátať môžeme aj s promptným prenosom veľkých súborov cez fyzický kábel a tento typ konektora.

USB C

Viac detailov o smartfóne Vernee Apollo Lite nájdete na oficiálnej stránke výrobcu. Kompletnú detailnú špecifikáciu zariadenia sme zhrnuli v minulom článku.