Spoločnosť MediaTek odštartovala rok 2016 s procesorom Helio X20, ktorý disponuje neobyčajným počtom desiatich jadier. Vo väčšine prípadov môžeme vidieť štvor alebo osemjadrové výkonnostné jednotky.

Procesor Helio X20 nájdeme aj pod kapotou smartfónu Vernee Apollo Lite. Aj keď výsledky benchmark testov nie vždy odzrkadľujú reálny používateľský komfort, plynulosť a rýchlosť systému, výkonnostné bodové ohodnotenie je stále brané ako podstatný údaj.

Vernee Apollo Lite dosiahol v AnTuTu teste takmer 95 000 bodov, čo je na smartfón v cenovej kategórii strednej triedy viac ako slušné. Za vysoké skóre sa zrejme nepodpísal len výkonný procesor, ale aj optimalizovaný, takmer čistý operačný systém Android vo verzii Marshmallow.

vernee

vernee

Vernee Apollo Lite prekonal v testovaní zariadenia LeEco Le2, ale aj Huawei P9. V tesnom závese zostal za Meizu Pro6 a prvé priečky už tradične obsadzujú Xiaomi Mi5, Samsung Galaxy S7 alebo LeEco Max 2. Procesor Helio X20 využíva architektúru troch klastrov, ktoré boli navrhnuté tak, aby čo najefektívnejšie spracovávali rôzne druhy zaťaženia. Spotreba energie pritom klesla oproti predošlej generácii čipsetu o 30 %.

Video z testovania si môžete pozrieť nižšie. Vernee Apollo Lite má stále status zariadenia v predpredaji. Odosielanie zákazníkom začne prebiehať už budúci mesiac, kedy sa očakáva aj spustenie bežnej, okamžitej trhovej dostupnosti. Viac detailov, informácie o cene ako aj partnerských predajcoch už nájdete na –oficiálnych stránkach– výrobcu Vernee.