UMi Super je najnovšia vlajková loď známeho čínskeho výrobcu, pričom táto spoločnosť nezabudla na ani čoraz viac populárnejšiu virtuálnu realitu. Komunita okolo tohto výrobcu sa nami podelila o prvá dojmy a vlastnosti.

Smartfón UMi Super poháňa procesor Helio P10 z dielne výrobcu MediaTek, s taktom ôsmich jadier na úrovni 2.0 GHz. Procesor dopĺňa 700 MHz grafická jednotka Mali-T860 MP2 a4 933 MHz 4 GB operačná pamäť RAM. 32 GB internú pamäť štandardu eMMC 5.1 môžete rozšíriť prostredníctvom pamäťových kariet o ďalších, až 256 GB.

UMi Super
© community.umidigi.com/

5,5 palcový IPS displej s FHD 1080p rozlíšením pokrýva 95 % farebného NTSC spektra a vyrobila ho spoločnosť Sharp. 2.5D zakrivené hrany chráni odolné sklo Gorilla Glass 3. generácie. Smartfón nie je prémiovým len vďaka hliníkovej unibody konštrukcii, ale aj baleniu. Box je kompletne z kovu. Podľa skúseností prvých testerov smartfón pôsobí po stránke konštrukčnej kvality tak, ako high-end smartfóny veľkých renomovaných výrobcov.

UMi Super
© community.umidigi.com/

Tlačidlo umiestnené v hornej strane na pravom boku má výbornú odozvu, pričom slúži na okamžitú aktiváciu tichého režimu. Chcete si zdriemnuť? Ticho môžete aktivovať za zlomok sekundy. Tlačidlo tiež môžete použiť na promptné zhotovenie fotografie. Notifikačná dióda hrajúca siedmymi farbami informuje o každej dôležitej udalosti a správe, ktorá sa vás týka. Výrobca ju umiestnil priamo do domovského tlačidla pod displejom, čo sa javí ako veľmi funkčné a dobre vyzerajúce riešenie.

UMi Super
© community.umidigi.com/
UMi Super
© community.umidigi.com/

Osobitnú pozornosť si vyžaduje podpora pre VR headset. FHD displej výrobcu Sharp vás razom prenesie do virtuálneho výkladu VR segmentu, ktorý viac a viac naberá na obrátkach. Tak, ako dnes skoro každý jedinec vlastní smartfón, vlastní aj automobil. Uchytenie na prístrojovú dosku vo väčšine prípadov riešia originálne kryty, stojany a púzdra. Pri UMi Super to je inak. Priamo v zadnom kryte nájdeme integrovaný magnet a smartfón tak stačí priložiť ku pridruženému modulu pre automobily. Geniálny spôsob.

UMi Super
© community.umidigi.com/

Už aj čínski výrobcovia pochopili, že fragmentovať čistý Android nejakou s vyfarbenou nadstavbou sa nevypláca. UMi Super disponuje čistým operačným systémom Android 6.0 Marshmallow so všetkými obvyklými funkciami a ponúka používateľský zážitok v Nexus štýle.

UMi Spuer
© community.umidigi.com/

O 13 Mpx fotoaparát na zadnej strane sa postarala spoločnosť Panasonic. Pokročilý FSI senzor a jeho štruktúra je navrhnutá tak, aby jednotlivé pixely obopínala „svetelná stena“. Podľa skúseností sa fotoaparát skvele hodí na okamžité „momentky“ aj v zhoršených svetelných podmienkach. Pre čo najkrajšie fotografie je ale samozrejme vhodné poriadne prirodzené svetlo. Dvojtónový LED blesk príde vhod v skutočne tmavých situáciach.

UMi Super
© community.umidigi.com/
UMi Super
© community.umidigi.com/

Hlad po energii udrží na uzde 4000 mAh batéria, ktorú dobijete veľmi rýchlo pomocou USB konektora typu C. Posledná OTA aktualizácia výdrž na jedno nabitie ešte predĺžila. Pri intenzívnom používaní môžeme počítať s výdržou čistých 12 hodín na jedno nabitie. Úspornejší používatelia sa určite dostanú ešte ďalej. Integrovaný mikročip na zadnej strane pre snímanie odtlačkov prstov pracuje v 360 stupňovom režime a uložiť si môžeme 5 rôznych odtlačkov prstov. Ide o 4. generáciu snímača, čiže na prvotné nedostatky môžeme zabudnúť.

UMi Super
© community.umidigi.com/
UMi Super
© community.umidigi.com/

UMi Super osloví používateľov, ktorí nechcú za inteligentný mobilný telefón vyhodiť veľa peňazí, no zároveň nechcú byť ukrátení o plnú funkcionalitu alebo štýlový dojem. Na oficiálnej stránke, ktorú výrobca venoval konkrétne tomuto zariadeniu, nájdeme cenovku, ktorá po zľave a prepočte neprekračuje 190 € hranicu. Na tejto stránke stačí zadať e-mailovú adresu, na ktorú vám bude doručený zľavový kupón v hodnote 70 dolárov. Tento kupón si zatiaľ zadovážilo cez 92 000 záujemcov, čo je na čerstvú novinku viac ako slušné. navštívte www.umidigi.com/umi_super.

UMi Super
© community.umidigi.com/

To, aký smartfón a jeho príslušenstvo je, určite lepšie ukáže obraz, ako text. Pozrite si video prehliadku jeho vlastností.